Portada » Ciutat Vella

Flor de vidre

LLOC: Via Laietana, 1 (Ciutat Vella)
DATA: Dilluns, 24 de març de 2014
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Havia caminat força pels topants del barri de la Ribera i volia seure un moment, més que res per posar ordre a les notes preses mentre deambulava i en funció d’alguna fotografia pressa.

 

El meu antic barri mai no em deixa indiferent –de vegades negativament, tot s’ha de dir...- i sempre m’ofereix alguna cosa digna de ser enregistrada i comentada. Així vaig trobar-me davant de l’edifici de Correus, una construcció del primer terç del segle XX, signat per Josep Goday Casals i Jaume Torres Grau i adscrit al monumentalisme de tantes institucions que, per imperatiu oficial, devien expressar solemnitat i grandesa.

 

Mirava de fer memòria... ni idea de quan hi havia estat per darrer cop! Forçant el record arribava a la conclusió de que hauria estat per enviar un certificat, potser un gir postal, de ben segur un d’aquells tràmits que s’han de cursar amb un imprès adient o un franqueig especial, probablement acuitat, no devia haver parat atenció en l’entorn físic del local.

 

Em vaig proposar comparar la notable volumetria de l’exterior de l’edifici amb l’espai interior que, fet i fet, no deixa de ser una oficina dedicada al trànsit de cartes, documents i paperassa més o menys pública.

 

Pensat i fet: pujava l’escalinata per entrar en aquell edifici monumental i, en accedir-hi, em va agradar veure que a dins hi ha bancs per seure; des d’un d’ells, en alçar la vista, vaig copsar l’espectacle de la gran cúpula de vidre que s’obria sobre la dilatada sala central com una flor immensa. Les quatre divisions em van recordar la sort que duen aparellada el trèvols de quatre pètals... Vaig decidir que aquella foto em portaria sort també; la publico avui, per que tots pugueu participar-ne.

 

 


Cap comentari
 
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010