Portada » Ciutat Vella

Testimonis del pas del temps

LLOC: Carrer de les Floristes de la Rambla (Ciutat Vella)
DATA: Dilluns, 10 de març de 2014
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Un temps que va infligint ferides a les parets, i les mans humanes no en són alienes. Cada cop que algú ha cregut oportú afegir algun element –oficial - a aquesta cantonada, s’ha esmerçat en malmetre la pedra antiga empastifant-la grollerament.

 Malgrat això, és d’agrair la lectura que aquesta cantonada ens facilita sobre el pas dels anys, els tres plafons presenten trets significatius de cada època:

 1. Aquella en que els carruatges eren de tracció animal, exclusivament, amb una icona figurativa: el cavall -la força de tracció ancestral-, el traginer i l’orla que mostra l’escut de Barcelona cofat, a més, amb l’heràldic ratpenat que avui sembla haver caigut en desús. La paraula “ENTRADA” no permet errors de circulació, i al seu temps devia estalviar més d’un conflicte de carrer.

 2. Un segon període ascètic, en que el missatge estricte, definitori i concret, prescindeix d’il·lustracions temporals. D’un disseny que ignora qualsevol plantejament estètic – ornamental. Només informa d’on ets.

 3. I el darrer, que anuncia –o testimonia- l’aterratge d’éssers probablement galàctics, d’estructura quadricular, com correspon als ens organitzats sota dissenys eficients, sense additaments superflus, tot i que prefiguren un futur poc divers, poc encoratjador... si no és per als seus propis creadors. Tanmateix és el més polit en la seva instal·lació, sense els descurats pegots dels altres.

 I ara que hi penso, a mi el robòtic personatge em resulta simpàtic, quan me’ls trobo per la ciutat els dedico un examen interessat i acostumo fotografiar-los. Ara penso que m’hauria agradat fer-ne un cens acurat, situant cada personatge en el seu lloc concret, per si mai aquest estudi arribava a tenir algun significat pràctic. No ho vaig fer quan era l’hora i avui em trobo que alguns ja no hi són, o s’han deteriorat ostensiblement... Llàstima!   


5 comentaris


Bdebarna no deixa de ser una manera més neta de deixar ,marques per tota la ciutat! gràcies per posar-hi les teves! :)

nuit - 10/03/2014 18:49


Bdebarna és neta, polida, educada, sensible, plural, interessant, equitativa, certa, útil i recomanable... més que cap altre web d'aquest món!

I les seves administradores, un model d'honestedat informativa, dins la voràgine d'interessos periodístics que ens tenallen a diari amb notícies partidistes.

Si em moro -que això sí que ho tinc segur...- vull que m'enterrin a la redacció de Bdebarna...

Set-ciències 

Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat> - 10/03/2014 22:51


Cordons! M'adono que, firmant inadequadament "Set-ciències", m'he carregat una personalitat anònima, que havia preservat curosament durant molt de temps, anys enrere. 

Aquest sistema identificatiu d'ara, probablement eficaç, m'ha traït... espero que els adversaris polemistes de temps enrere no se n'adonin. Altrament el meu vell refugi anònim es veurà envait per qualsevulla opinador que, antany, m'hagués fet el corcó. Maleït sia!

Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat> - 10/03/2014 23:00


S'agafa abans un mentider que un coix... diuen... tot i que estem treballant en una nova versió de Bdebarna molt més completa on podras esborrar els teus comentaris si així ho vols... :)

nuit - 11/03/2014 14:50


Alto Nuit! De mentider, res de res! Es tracta d'una vella patologia coneguda com "desdoblament de personalitat", i ja estava en tractament, però al psiquiatre l'han ingressat a un establiment de salut mental (sembla que no va aguantar les sessions de teràpia, pobret...).

De moment vaig auto-administrant-me electroshocs jo mateix, ficant la llengua als endolls de casa... no guanyo per a fusibles. 

Tanmateix, confio que els antics antagonistes no se n'assabentaran; i sobretot confio en la teva discreció. 

Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat> - 11/03/2014 20:53
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010