Portada » Sants-Montju´c

El Canal de la Infanta encara existeix!

LLOC: Mare de Deu de Port (Sants-Montju´c)
DATA: Divendres, 5 d'agost de 2011
AUTOR: ireneu

Just a l'entrada del Cementiri de Montju´c, encara a dia d'avui, podem trobar restes del mÝtic Canal de la Infanta del segle XIX, una de les infraestructures mÚs importants que han existit mai per al desenvolupament del Baix Llobregat i aquesta part de Barcelona.

El Canal de la Infanta en aquesta zona estÓ inutilitzat, per˛ estÓ prou ben conservat, essent l'˙nic tros que es conserva de tot el trajecte que feia a l'antic terme de Sants (actual Barcelona).

En aquesta foto es pot veure l'inici d'un tram descobert que passava paral.lel al mur del cementiri. El llit del canal el marcarien les canyes que creixen en l'actualitat.

Muret que correspondria a la paret del Canal. L'aigua passava per l'esquerra, entre el mur del cementiri i aquesta paret.

Al mig es veu l'altra paret de la canalitzaciˇ. EstÓ totalment reblert de terra i runes, per˛ encara es conserva i val la pena fer l'esforš de protegir-ho degut a la seva importÓncia hist˛rica.

áDe fet, hem posat en marxa una iniciativa popular per a protegir el que queda del llegat dels 17 km del conjuntá del Canal de la Infanta, i entre diverses coses que hem fet, ha estat crear un grup de Facebook anomenat "Protegim el Canal de la Infanta!" que partint de la defensa del tram del canal a l'Hospitalet (actualment en perill per l'especulaciˇ urbanÝstica del nostre ajuntament) ens estem mobilitzant per aconseguir la protecciˇ de tot el conjunt independentment del municipi que el travessi.

Us convidem a participar-hi i a expressar les vostres vivŔncies al voltant del Canal. Ja som mÚs de 700 persones apuntades.

á


3 comentaris


Al passatge de Toledo , a la Bordeta, encara hi ha un lloc entre habitatges, tancat, on s'adivina que hi passava. I al recinte de Can Batlló i entorn (antic carrer de les Panes avui Amadeu Oller) també.

enric j s <ejaras55@hotmail.com> - 06/10/2011 16:53


Si, al passatge de Toledo passava el brancal dit "Acequia de Circunvalación" i es pot resseguir pràcticament fins a la Riera Blanca. Del carrer Amadeu Oller no tenia informació...què és el que es pot veure? Com que estem rescatant tota mínima resta que quedi del canal, comprendràs que m'interessi força! ;-)

ireneu - 07/10/2011 23:33


La plataforma "Protegim el Canal de la Infanta!", conjuntament amb altres entitats del Baix Llobregat i Barcelona, hem presentat una sol.licitut a la Generalitat per a que el Canal de la Infanta, que tanta trascendŔncia ha tingut en el desenvolupament de tot el Delta del Llobregat dels ˙ltims 200 anys sigui declarat áBÚ Cultural d'InterŔs Nacional. A mÚs, hi ha una proposta al Parlament, tramitada pel grup d'ERC, en el mateix sentit. La nostra hist˛ria no es pot amagar i s'ha de conŔixer.

El proper dia 19/2/2012, els amics de Centre d'Estudis de Montju´c -integrants tambÚ de la plataforma "Protegim el Canal de la Infanta!"- organitzen una sortida per a conŔixer el trašat del Canal que va des de la Gran Via al Cementiri de Montju´c. La convocat˛ria Ús al Passeig de la Zona Franca, cantonada Gran Via, a les 11 hores.

Apunteu-vos! La visita Ús gratu´ta.á

ireneu - 27/01/2012 12:32
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avanšada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Hist˛ric

Hist˛ries de bici

No a la guerra

Queixa

QuotidiÓ

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010