Portada » Eixample

Salveu-vos, vianants

LLOC: Gran Via (Eixample)
DATA: Diumenge, 5 de juliol de 2009
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

“A BARCELONA, 1 DE CADA 3 MORTS EN ACCIDENTS DE TRÀNSIT ANAVA A PEU...” Ens informen, amb la cruesa de les xifres estadístiques, els responsables de la mobilitat ciutadana (o qualque altre organisme municipal implicat) procurant la disminució d’aquesta sinistralitat.

Caram! Ja m’ho penso que, abans d’engegar una campanya d’alerta, per a protegir la integritat física dels vianants -i fins la seva vida-, els experts hauran considerat un munt d’eslògans i formules d’advertiment, ben segur que s’han debatut, extensament i en profunditat, aquells argumenta que havien de fer-nos adquirir consciència de la nostra fragilitat anatòmica, arribat el cas d’una desigual col·lisió amb els vehicles motoritzats.

Segur que sí, que la campanya es fa a fi de bé... Però, ¿no pot passar que molts dels que fins ara decidien fer a peu els trajectes assumibles, un cop advertits del risc de deambular per la ciutat, optin per agafar el cotxe? Què pot passar si s’esdevé un augment sobtat de la circulació rodada?

Evidentment, els prudents nous conductors afegits, disminueixen el seu propi risc d’atropellament... a costa d’augmentar les probabilitats d’aixafar-ne més d’aquells incauts que persisteixin en caminar per uns carrers, previsiblement més plens d’automòbils que mai, a causa de l’atemoriment induït!

Des que he llegit la frase admonitòria, em miro als vianants com a insensats que cerquen la seva perdició amb un capteniment irracional, insensibles als avisos pintats a la calçada. També contemplo sovint l’impol·lut capó del meu cotxe, amb la temença de veure’l empastifat amb la sang d’algun d’aquests provocadors que encara caminen –temeràriament- per la ciutat previsora.

 


2 comentaris


Trobo aquesta campanya força absurda,  incongruent i mal dissenyada.

No us heu trobat mai amb una persona gran, amb dificultats de visió que, amb tota la seva bona intenció, baixa de la vorera amb el semàfor en vemell, evidentment, per a poder llegir el que posa aquesta pintada municipal mentre els cotxes passen pel seu davant? És un ferm candidat a ser la propera víctima!

 Aquesta és la finalitat de la campanya?

Sincerament, no ho entenc!

mussol - 11/07/2009 18:30


Sembla que l'ajuntament va gras d'armilla. Valdria més que els diners que ha costat  aquesta campanya els hagués destinat a la gent que l'està passant magra. Si són de la partida de vialitat i no és poden gastar en altres camps, hi ha molta senyalització errònia o deficient. A més, no crec que aquests avisos serveixin per a res. Els vianants ja fem prou vigilant les bicis que quan els convé passen pel pas zebra com si fossin vianants i quan no decideixen que són vehicles i se salten els semàfors.

cio <cio.rigau@ono.com> - 13/07/2009 17:31
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010