Portada » Ciutat Vella

Turisme domèstic

LLOC: Monument a Colom (Ciutat Vella)
DATA: Divendres, 31 de març de 2006
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

És diumenge i he decidit practicar el turisme d’estar per casa, fa un matí lluminós que convida a vagarejar per les Rambles. En arribar-hi, ara m’encantava davant d’un titellaire que feia actuar un esquelet amb molta gràcia, ara escoltava una estona uns xicots que feien un concert amb les típiques trompes de les contrades tibetanes, o m’admirava de les esblanqueïdes nòrdiques que, ben desabrigades, lluïen encants que presagiaven el bon temps. Al capdavall del passeig, tocant al moll, hi ha una agrupació de parades on venen dubtoses antiguitats i veritable quincalla entremig d’objectes de col•leccionista i fins algunes peces de brocanter que mereixen força consideració, una mena d’encants on sempre m’he de reprimir, per que la meva vocació de recol•lector de rareses velles és proverbial i temuda per la parentela... i m’està creant seriosos problemes d’espai a casa. Com que ja m’havia acomodat en un estat de placidesa dominical propiciadora de plaers sensorials, he acabat comprant una minúscula figura de porcellana: 2 €, me’ls podia permetre! En aquestes s’ha disparar l’alarma, un dels venedors havia identificat un grup de manguis que pul•lulaven per entre la gent amb posat innocent però atents a les bosses descordades, l’home ha fet sonar un xiulet repetidament, a intervals, i això ha allunyat els xoriços, de moment. És una llàstima que no puguis badar tranquil... a part que robar en diumenge deu ser molt més pecat, suposo.

Era l’hora de dinar i potser per això al basament del monument a Colom no hi havia la cua que s’hi troba sovint, tota una invitació a pujar-hi –no em féssiu dir quants anys havien passat des de la darrera vegada- i m’hi he ficar decidit a invertir una mica més de calé en la meva aproximació al turisme urbà: 2,30 €, i ben gastats. L’ascensor és veloç, triga 30 segons a pujar dalt de tot, cosa que no permet lligar massa conversa amb l’ascenssorista, però sí algun acudit sobre la capacitat de l’artefacte (no hi caben més de cinc persones, això sempre que no siguin bevedors de cervesa). La experiència visual des del mirador és magnífica i en un dia assolellat i transparent com el de la meva aventura l’espectacle és garantit, et dediques amb fruïció a identificar els indrets de la ciutat, els seus monuments i, inevitablement, la pròpia casa. Son coses que difícilment estarà a l’abast d’un turista autèntic, aquest avantatge et fa sentir una mica superior i te’ls mires de cua d’ull, amb suficiència. He fet les fotos de rigor i probablement alguna que no serà tan tòpica, per que els terrats mostren imatges inèdites, amagades al punt de vista del vianant, l’alçada crea perspectives insospitades i la ciutat s’obre en paisatges desconeguts.

Les inevitables refregades amb els que comparteixen amb mi l’estreta circumval•lació de la “sala de vistes” (encara que agraint les prominents presències d’unes glorioses italianes) em fan prometre que intensificaré la dieta per deslliurar-me d’adipositats, un propòsit que es fa present cada any amb la proximitat del bon temps i que es relaxa sota la roba d’abric cada hivern, ai!

Si hagués estat més d’hora potser hauria completat el “forfait” amb la navegació, per que les “Golondrinas” son un d’aquells mites infantils que tinc associats a estones de meravella i diversió familiar. Però torno a casa, m’havia proposat treballar una mica en aquesta tarda de diumenge i potser ho faré ... quan acabi d’escriure la crònica de l’excursió.

2 comentaris


¿Hem d'entendre que les "prominents presències" de les noies italianes tenen alguna cosa a veure amb la nutrició infantil?... per que si és així, jo no veig cap problema amb l'estretor de la "sala de vistes", només que s'amplien les sensacions visuals amb experiències morfològiques... a mi ja m'està bé!

Serafí - 01/04/2006 09:34


Doncs sí! Serafí.

Pere - 06/04/2006 12:29
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010