Portada » Ciutat Vella - Barceloneta

Festeig

LLOC: Aquàrium - Moll d'Espanya (Ciutat Vella - Barceloneta)
DATA: Dimecres, 3 de maig de 2006
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Aquesta foto l’hauríeu de publicar en horari nocturn per tal de no exposar espectadors infantils a la presència descarnada i nua d’un acte sexual... aquest parell d’animalons son sípies que copulen sense cap mena de pudor! Les sípies (Sepia officinalis) son uns mol•luscs cefalòpodes que podem mesurar fins a 30 cm, tenen la closca interna -molt porosa i sembla que els fa de flotador- formada per carbonat càlcic i quitina que, reduïda a pólvores, antigament s’havia fet servir com dentifrici, encara avui es posa als ocells de gàbia per tal de complementar la seva alimentació amb una aportació de calci natural, i deu anar-los bé per que els amics de ploma s’hi esmercen d’allò més picossejant la blanca armadura. Disposen de cromatòfors a la pell, amb pigments que els permet canviar de color molt ràpidament, cosa que s’esdevé segons l’excitació o actitud, en aquest sentit una de les seves estratègies de supervivència consisteix en mimetitzar-se al fons sorrencs, on es camuflen evitant els seus predadors, o esperen les preses amb que s’alimenten.

Tot plegat les fa força especials, però el tret que més crida l’atenció (més encara, per que no resulta fàcil observar-lo) és el costum d’aparellar-se en còpules llarguíssimes, fins al punt que sembla que poden determinar la mort per esgotament del mascle. Molts consideraran que no és una mala mort...

He de reconèixer que aquest animal marí a mi hem resulta molt grat de menjar-lo, no puc concebre un arròs mariner sense sípia, però és que estofades les trobo boníssimes, o a la planxa amb all i julivert, i no cal dir preparades a l’andalusa en un fregit ajustat de temps i la temperatura de l’oli, que deixi l’arrebossat cruixent i la carn tendra... I ara ve el drama: l’altre dia vaig anar a l’Aquàrium, un lloc que em meravella i on l’espectacle es representa dins i fora de les peixeres; és d’admirar els comentaris dels visitants versats en la fauna marina, d’igual manera que la ignorància de molts es manifesta en termes força hilarants més d’una vegada. Mentrestant, els menuts s’asseuen per terra amorrats als vidres i fan comentaris inesperats enmig d’exclamacions de sorpresa –absolutament tots identifiquen el “peix pallasso” (Amphiprion ocellaris) amb un personatge dels dibuixos animats: en Nemo!- i, és clar, estan encantats de contemplar-lo viu i en directe.

Entre els molts compartiments aquàtics que mostren fauna i flora, ara precisament n’hi ha un adaptat temporalment a l’aparellament de les sípies i vaig poder constatar que mentre durava la meva visita al recinte, aquestes dues no van afluixar en la seva contesa sexual. Però jo he parlat de drama i no em referia estrictament al fet letal de la extenuació que els causa aquesta carrera desenfrenada per la procreació, no, ara resulta que ja em costa d’imaginar un plat a taula amb un ser que mostra aquesta capacitat amatòria... no em sé veure endrapant un animaló tan constant i actiu en la seva vida conjugal: penso en la vídua eventual que causo amb el meu àpat, o l’amant sense parella per que jo m’hagi cruspit una núvia amb patates, pèsols i una picada. Crec que ja no em farà profit!

3 comentaris


Ep, això no és una copula!
Això és una orgia!!

guinarda <guinarda@guinarda.com> - 03/05/2006 22:29


Enveja!

Serafí - 03/05/2006 22:31


Hola Pere. Tens la mà trencada en posar fotos boniques.
Deixant de banda el molt interessant text, i vista només la imatge, jo hagués dit que era una orquídia.

Bon 2008!!!

poli - 28/12/2007 19:36
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010