Portada » Ciutat Vella - Barceloneta

Performance

LLOC: Ginebra (Ciutat Vella - Barceloneta)
DATA: Diumenge, 28 d'agost de 2005
AUTOR: Arlot

Haviem planejat un sopar romàntic amb el meu company, en Marc, i vam anar a la Barceloneta. Després de sopar em va dir que em duria a veure una performance molt original que deixava bocavadats tots els vianants. Quina sorpresa la meva en veure-la....en Marc segueix creient que és una performance.

9 comentaris


Doncs pel que diu el diari, sembla que Sí que es una performance (o actuació artística sobre el paisatge, més aviat). El que passa és que per veure aquesta mena d'obres d'art no cal cridar a cap artista, hi ha un munt de constructors encantats de fer-ho... en fi, a mi sempre m'ha provocat un sentiment estrany veure les parets derruides d'un edifici (una fascinació morbosa, curiositat de safareig per veure quin paper pintat posaven a l'habitació, qui hi vivia, que hi feia i una mica de nostàlgia). La veritat és que fa una mica de por veure com, una cosa tant segura i privada com el teu lavabo, pot quedar tan en l'aire amb quatre cops de piqueta...

Nuit - 29/08/2005 14:45


Recordeu les imatges de les cases que van enderrocar al Carmel? Un dels primers edifisi el van começar a tirar a terra per un costat, i van quedar al descobert tot de pisos tallats en vertical. Hi havia quadres a les parets i tot!! La impressió 'estètica' era si fa no fa la mateixa... No cal dir que l'efecte que aquella 'obra' va causar als veïns afectats és molt diferent.

Lo - 29/08/2005 20:36


Certament, suposo que la "deformació professional" hi té alguna cosa a veure també, però les petjades d'antics edificis en parets mitjeres em desperten una extranya curiositat. No sé si és morbosa també, però de segur que si puc m'aturo a "llegir" el que havia estat un edifici que ja no és.

Hi ha un parell de coses que ens fan sospitar que en aquest cas es tracta d'una "performance", o almenys quelcom fet expressament. El més evident són les escuadres que aguanten algunes piques i sobretot el bàter. L'altra cosa és el pensar com es podria enderrocar tot un edifici, amb tota la runa caient i tal... i que piques, dutxes i cia. quedéssin intactes. :) I la blancor del pany de l'escala... jejeje

Això sí, ho trobo molt original. A veure si trobo temps per a donar-hi una volta!

Mi K - 30/08/2005 00:48


Visc a la Barceloneta, hi he passat moltes vegades per aquest solar.Aixó es va posar molt temps després d´ederrocar la casa.El que no sé ,es qui ho va fer.

Carles Ferrer - 30/08/2005 10:45


Efectivament, és una Performance!!Ho he comentat amb gent del barri de la Barceloneta i m´han dit que està fet expresament. Confirmat!

Arlot Milià Fontdevila <arlotmilia74@hotmail.com> - 09/09/2005 00:29


Es una Performamce amb el títol :
" # Rehabilitación " , fet per l´autora Marika en el 2005 , amb el patrocini del Consulat General de Suïssa i amb la col.laboració de l´Ajuntament de Barcelona. L´adreça de la artista es :marikap@caramail.com.

Carles øƒ - 28/11/2005 13:48


No cal que aneu a mirar aquest "Performance",ha desaparegut del mapa,el mateix que ha passat amb la escultura "BALANÇA ROMANA" de l´autor Jannis Kounenellis ubicada al carrer Almirall Cervera - Baluard.

Carles ؃ - 20/09/2006 13:16


Aquesta secció de "darrers comentaris" va bé per a recuperar històries passades -o accedir-hi per primer cop- i aquesta em fa adonar-me d'una coincidència amb l'amic Mi K: jo també m'aturo sempre a "llegir" les restes de les estances que deixen al descobert els enderrocs, tan és així que ara mateix podria començar a formar una extensa col•lecció de fotografies que he anat fent a fi de conservar les empremtes que he trobat entre aquestes restes. N'acabo de revisar algunes i podrien passar ben bé per obres pictòriques amb un autèntic deix d'humanitat.

Al marge d’aquesta reflexió personal, crec que és una llàstima la desaparició de les obres de la Barceloneta esmentades, les havia mirat un munt de vegades (ma mare hi viu a prop) i trobava que eren un interessant exercici d’intervenció artística al barri. La pregunta que cal formular és: Què se n’ha fet, i on son ara?

Pere Castaño - 20/09/2006 14:10


No tinc ni idea de si és o no la mateixa Percformance però al barri del Raval, i no sé si encara hi és, hi havia una cosa semblant just al final de la nova i desastrosa Rambla del Raval, davant de l'antiga casa de mobles "Muebles Navarro".

Alexandre - 07/08/2007 11:39
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010