Portada » Ciutat Vella

Arpi, Cine Foto

LLOC: La Rambla (Ciutat Vella)
DATA: Dijous, 3 de novembre de 2005
AUTOR: nuit

"A barcelona, al final de les rambles". Aquí va comprar el meu avi la seva última càmara. Una Kodak Retina d'acer, embolcallada en una funda de pell dura de color marró... El millor era l'òptica, de vidre i alemana, una Carl Zeiss. El meu avi l'acoranava entre les mans i deixava que l'òptica descanses en el palmell dret. M'ensenyava les lents, tot donnat voltes a les óptiques plenes de números estranys i cabalístics, al menys per una nena de deu anys. "Si poses un 8 aquí, deia assenyalant el diafragma, has de posar un 1/125 aquí" i jo deia que si sense entendre res de res.

El meu avi era un fotògraf afeccionat, però era l'únic fotògraf afeccionat del barri. Va començar a fer fotografies abans de la guerra. Utilitzava una ratonera (una càmara en forma de capsa que feia fotografies que no s'ampliaven). D'aquella época conservo fotografies petites, com reflexos empetitits d'un temps que és definitivament mort: un tramvia que feia el camí de Badalona al barri Manresà, al costat de Montgat, una dona jove donant de menjar a unes oques grandíssimes i molt blanques... un carrer i una nena petita en un balcó, mirant a càmara.

Més tard, el meu avi es va convertir en el fotògraf oficiós del barri. Fotografiava les processons, les visites de las fuerzas vivas, els equips de futbol i de bàsquet (estavem a Badalona), els casaments, les festes...
es podria dir que tota la vida d'aquells quatre carrers que anomenavem barri Manresà van passar per l'objectiu de la seva càmara. Feia servir la càmara com a màquina ampliadora per rebelar les fotografies a casa i estava subscrit a cursets de fotografia per correu.

Dins les caixes blanques on guardava les seves fotos, també hi ha imatges de Barcelona. La fira de l'automòvil, el Tibidabo... semblen postals bocabadades d'un visitant de comarques. En una d'aquestes fotografies s'hi pot veure un nen mirant embadalit l'estand on es va presentar la mítica Vespa: quatre motocicletes pàlides sobre quatre nines vestides de cabaret, amb vestits lluents i faldilles curtes.

Ell ja no hi és. La seva càmara sí. La tinc a les mans i encara funciona.

2 comentaris


Aquell nen va esser molt més tard el teu pare, ho sabíes ?

Josep <j.torres.gomez@terra.es> - 04/11/2005 18:55


Doncs sí, però com pensava penjar la fotografia a la web (on està la fira de Barcelona de Montjuïc) doncs no he volgut explicar massa intimitats... ;D

Nuit - 04/11/2005 19:20
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010