Portada » Ciutat Vella

Un salva vides

LLOC: Passatge del Crèdit (Ciutat Vella)
DATA: Dilluns, 30 de maig de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Jo no em tinc per un valent a ultrança, però em costaria de viure en el temor permanent, fins i tot potser negligeixo algunes precaucions raonables, tenint en compte els riscos inherents a la vida, però “La por guarda la vinya” diu la saviesa popular i crec que hi ha una por plausible, però que és molt lluny del pànic irracional, patològic.

M’ha fet pensar tot això aquest salva vides marítim instal•lat a un balcó del Passatge del Crèdit, reflexionant he arribat a sospesar el mal que poden arribar a fer els populars “homes del temps” (i les dones, si volem filar prim) que darrerament no paren d’amoïnar-nos amb el rescalfament del planeta, el canvi climàtic i altres malastrugances meteorològiques. És ben evident que en aquesta casa hi habita una persona que ha sentit parlar del desglaç dels casquets polars i la liquació de les geleres muntanyenques, algú que sap (per que li ho han assegurat el Mauri, la López, el Molina, el Rodríguez Picó...) que les ciutats costaneres, així que s’esdevingui la previsible marea, veuran pujar ostensiblement el nivell del mar i com que ningú ha quantificat aquest fenomen amb exactitud, deu témer inundacions d’una magnitud catastròfica, sense temps per a buidar la nevera i fer les maletes amb una certa tranquil•litat.

Diria que el propietari del salva vides exagera, costa d’imaginar l’aigua pujant tan amunt de la Rambla que arribi a Ferran i abasti el Passatge del Crèdit fins al nivell d’aquest balcó. No crec que sigui bo viure amb l’ai al cor fins a l’extrem de voler tenir sempre a mà un estri de salvament i fa angúnia una vida en alerta constant, esperant el cataclisme. Estic segur que la persona que s’ha volgut assegurar una fugida pel balcó pateix un estat d’angoixa malaltissa i fora assenyat que algun parent o veí de confiança el convencés d’anar al metge.

A mi m’ha fet molta pena, la veritat.

1 comentari


Ostres, Pere! Estic fent una repassada al web i m'adono que m'havia passat per alt aquesta història -imperdonable, ho sé!-. Però és que m'ha fet molta gràcia perquè hi ha un altre balcó de Barcelona on hi ha un salvavides penjat, en un quart o cinqué pis! Si mé no hi era fa cosa d'un any, que és quan el vaig veure passejant amb un amic. Recordo que ens va semblar tan curiós que ens varem posar a especular sobre possibles explicacions: des que la casa estés habitada per una família obsessionada amb les inundacions -com apuntes que podria ser el cas del 'teu' salvavides- fins que el propietari tingués algun estret lligam sentimental amb l'objecte, i el fes servir com a emblema de la seva llar (potser era socorrista?? ). Fins i tot vàrem acabar inventant l'argument d'un possible curtmetratge basant en la història del salvavides al balcó. El buscaré per fer-li la foto.

Lo <lluna7@hispavista.com> - 31/10/2006 14:04
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010