Portada » Ciutat Vella

Fahrenheit 4766

LLOC: carrer Ample (Ciutat Vella)
DATA: Dilluns, 29 de març de 2004
AUTOR: Joan

Caminava jo tant panxo el propassat dilluns 16 de febrer a la tarda pel carrer Ample -abans d'arribar a la plaça de la Mercè- quan de sobte vaig vore uns paletes que buidaven una casa de trastos vells i els anaven deixant en un d'akells big sax quadrats i d'una tela com si fos roba... I deixonsis, un sac d'akets era ben ple de llibres. "Recollons!" -vaig pensar pa mis adentros-.

Hi havia un negritu ben vestit que se'ls mirava dissimuladament. Jo vaig deturar-me i vaig analitzar la situació. Era talment com Fahrenheit 4766. Vaig preguntar a un dels paletes -sudamericà- si es podien agafar, i em digué ke sí, ke tots els que volgués.
Vaig aprofitar una bossa d'esport esparrecada que hi havia allà mateix i la vaig emplenar -després del procés d'haver destriat els llibres que m'interessaven, esclar-. Vaig anar al pis a descarregar-los i hi vaig tornar amb una maleta per tal de repetir el procés.
I en fi, així fou com vaig fundar una humil però gratuïta biblioteca al meu quarto...la tarda del 16 de febrer del 2004...

I una altra dada: Entre els llibres i trastos hi havia un marc amb dues fotografies d'un home i una dona grans... Suposo que eren els propietaris de l'immoble ¿?...difunts? en fi, qui sap quina història tenen darrera aquells llibres.. . immobiliàries cruels? gent gran abandonada? Els companys de pis em diuen que és molt macabre conservar aquelles fotografies, però jo ho considero un homenatge. Espero algun dia descobrir el nom i la història d'aquell matrimoni de gent gran... i quan el sàpiga, faré un rètol per a la meva biblioteca que digui "Llegat d'X i d'Y"...

3 comentaris


Sembla ben bé una història de BookCrossing...
(pels interessats www.bookcrossing-spain.com)

Yanahe <yanahe_etsab@arquiforos.com> - 19/05/2005 13:53


A mi em va passar una cosa semblant amb discos LP de vinil i a l'Esquerra de 'Eixample. Jo puc presumir de tenir una esplèndida discoteca d'aquests suports musicals -ara ampliada amb CD, naturalment- i com que en son milers d’exemplars, en conseqüència conservo també un notable equip de reproducció, amb un sofisticat plat lector dels antics discos (com sona això d'antic per a una tecnologia que no està tant superada com pensem, musicalment parlant), per tant no desaprofito les ocasions d’incrementar el meu fons musical... i em sorprèn la facilitat amb que la gent se’n desfà d’autèntiques joies –tinc títols que ja no s’han publicat en CD i que potser no ho seran mai-. El cas és que un dia en vaig veure al costat -no a dins- d’uns contenidors de brossa una veritable muntanya, qui els havia dipositat allí ho feia amb el bon criteri de creure que algú altre els valoraria i va ser ben cert. Vaig triar-ne alguns en la mesura que podia dur-los en les mateixes bosses que els contenien i en arribar a casa vaig treure el cotxe per continuar amb l’inesperat botí... massa tard, ja no en quedava cap!

No puc dir que la decepció fos dolorosa, molts d’ells no tenien interès per a mi i és per això que n’havia fet una tria en la primera collita, però qui sap si els que mes m’haurien complagut eren en la pila restant entre el que no havia pogut examinar! En tot cas algú n’hauria fet apreci i avui potser tenen una segona existència i en unes bones mans (millor oïdes).

Ja ho dono per bo. Però després de llegir la història d'en Joan, trobo a faltar els retrats de família per retre'ls-hi homenatge.

Pere Castaño <peretcs@menta.net> - 15/06/2005 19:18


Me recuerda la historia d un fotografo que compro una maleta en los encantes y se encontro con las fotografias de un matrimonio, epoca años 50 y 60, y todos sus viajes por esapña y el extranjero. El siempre hacia las fotos y ella siempre posava, muy pocas veces salian juntos. Las fotos tenian tanta magia que incluso hicieron una exposicion, e intentaron encontrar a este matrimonio o a alguien que los hubiera conocido. En el programa de la julia otero, de tv3, llamo alguien y contó que era un matrimonio de bcn, que no tuvo hijos y que les gustaba mucho viajar, por eso de que no tenian hijos ni muchos gastos. Tambien esta la historia de un ingles que hace tres año compro una vieja maleta de piel en unos encantes de Sidney. Al volver a Londres descubrio que dentro habia discos de los años 60, y varias bocetos de canciones ineditas de los beatles.

emilio <emilio1980@eresmas.com> - 13/08/2005 12:18
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010