Portada » Ciutat Vella

El carrer més estret

LLOC: Carrer de les Mosques (Ciutat Vella)
DATA: Diumenge, 11 de setembre de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Casualitats de la vida! Avui, havent estat als actes de la Diada que s’han celebrat al Born, passejava pel barri, m’he aturat davant del carrer de les Mosques -que passa per ser el més estret de la ciutat- i he fet la foto que podeu veure amb la intenció de donar-lo a conèixer als amics Bdebarnautes... bé doncs, arribo a casa, m’hi connecto i em trobo que “dostres” ha penjat, avui precisament, la seva història personal sobre el mateix carrer tot dient que ja de petit el va impressionar la estretor i admirant-se de la xemeneia que si pot veure apuntant al cel. Ja li he indicat amb un comentari a la seva col•laboració que és la dels forns de l’antiga fàbrica de moneda, la Seca, i que la porta principal es troba al carrer dels Flassaders, però el que avui he recordat és la “meva” sorpresa, una que vaig protagonitzar al mateix carrer, i és tan colpidora que quan hi penso dubto si va ser realitat o un somni d’aquells que agafen presència. D’això fa molts anys ja que encara no hi eren posades les reixes que el tanquen, cosa que enterboleix el record i em causa la incertesa: Estava a la Placeta de Montcada quan vaig veure venir del fons del carrer un cotxe! El detall que m’ha quedat gravat amb nitidesa (i que em fa pensar que és cert) fou que duia matrícula de Lleida, el model havia de ser necessàriament molt petit i crec recordar-lo com un SEAT 600 o bé, encara més menut, el FIAT 500.

Sempre que hi penso em proposo d’anar-hi amb una cinta mètrica per mesurar l’amplada i, amb la fitxa tècnica dels dos cotxes, esbrinar si podrien haver circulat pel carreró. Però avui no la duia i m’he proposat tornar-hi per certificar si pot ser cert, o arxivar aquesta història en el calaix dels somnis.

5 comentaris


A mi em va passar com al dostres, de petita vaig anar amb l'esplai a aquest carrer i sense saber on era (jo tenia entre 7 i 9 anys) recordava la imatge del carrer més estret de Barcelona amb les reixes i estavem tots amb els braços oberts calculant la distancia entre les parets.

-Lia- <lia166@hotmail.com> - 11/09/2005 21:25


Un altre cas molt semblant:
Jo hi vaig anar amb l’escola entre els 8-10 anys suposo. Per sort encara no hi havia les reixes. D’això en farà uns 20 anys. Després de gran amb aquell record pràcticament màgic, record que quasi era somni, vaig buscar a la guia on es trobava aquell misteriós carrer i vaig anar a redescobrir-lo. Em va saber greu trobar-me amb aquells barrots, però la sensació que vaig retrobar en sentir aquella curiosa sensació de nou, va ser força reconfortant.

Moi <moiduquetie@hotmail.com> - 18/10/2006 15:31


Esta molt bé

Aida - 13/06/2008 20:01


Hola Pere Castaño, t’escric aquest cometari per informar-te que he utilitzat la teva història (i algunes més), ja que està relacionada amb el Barri del Born, per una secció del meu Treball de Recerca, i que a partir d’aquestes històries he pogut treballar una mica més.

En el treball hi consta l’enllaç de la història, i el teu nom d’usuari.

Gràcies.

claudiath_bcn92 - 14/07/2009 22:01


Hola a todos, conozco muy bien la calle pues en el edificio que hay a la derecha de la fotografia tengo un piso en el cual vive mi hijo

Mis saludos

Joan

joan - 15/07/2009 14:11
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010