Portada » Ciutat Vella

La fugida dels lladres

LLOC: Carrer de les mosques (Ciutat Vella)
DATA: Diumenge, 11 de setembre de 2005
AUTOR: dostres

Quan era ben petit amb el "cole" vàrem fer una volta pel centre històric de la ciutat. De la petita ruta turística que ens van fer només en recordo el pas pel davant de l'entrada del carrer de les mosques quan es troba amb el carrer Montcada.

Ens van explicar que feia molts anys quan algun lladre era perseguit en cotxe aquest aprofitava per ficar-s'hi, la qual cosa feia que no pogués ser seguit amb el cotxe i feia perdre temps als policies...

El carrer més estret de Barcelona! Això em va deixar impressionat... Desde llavors, i durant anys, sempre hi vaig voler entrar, però sempre ha estat tancat per una reixa metàl·lica. Fins que un dia la vaig trobar oberta... i no vaig poder evitar entrar-hi.

I això és el que m'hi vaig trobar! Una xemeneia que no recordo que es vegi desde enlloc més del barri! Ja sabia jo que el carrer m'amagaria alguna petita sorpresa...

3 comentaris


Amic dostres, la "petita" sorpresa que t'amagava el carrer és més gran del que imagines: vas topar amb la xemeneia de la Seca, ni més ni menys que la fàbrica on s'encunyava la nostra moneda abans de la invasió borbònica. Tot i que a principis del XIX les monedes que s’hi feien -però amb l’efígie d’Isabel II- encara duien la inscripció “Principado de Cataluña”. Si tornes per aquells carrers pots trobar la porta principal de l’antiga fàbrica al carrer dels Flassaders, número 40, és un gran arc rebaixat coronat per un desmesurat escut reial dels Borbons que pot passar desapercebut a causa de l’estretor del carrer, que li resta perspectiva. Allí va funcionar fa uns anys un club gastronòmic a la manera dels bascos, també va plegar i ara sembla que s’hi vol establir algun centre social promogut per l’Ajuntament.

La casualitat ha volgut que precisament avui jo he fet una foto de l’entrada del carrer de les Mosques amb la intenció de donar-lo a conèixer als col•legues de Bdebarna i en passar per allí recordava tot això, m’ha sorprès força trobar-me amb la teva història en arribar a casa i connectar-me.

Pere Castaño <peretcs@menta.net> - 11/09/2005 18:45


xulo el carrer de les mosques estret i amb moltes històries: per començar es diu així pel fet que hi havia els magatzems on es guardava la mercaderia que no s'havia venut al mercat que es feia al Born, al menjar hi acudien les mosques que omplien el petit carrer. També ens han explicat, crec que l'Amades, que aquest carrer hi venien les parelles a estimar-se, per això es deia que en el carrer de les mosques hi ha funció a les fosques. Potser hi havia amor professional ja que hi ha una carasa a la cantonada amb Flassaders.

edu <ciempiesedu@inicia.es> - 16/06/2006 23:55


fa 3 anys que va morí la meva mare. Ella havia viscut el carrer de les Mosques o el carrer de la Seca (ara no ho recordo bé) la meva mare es deia MARIA RUIZ CASTRO y era filla de la Sra. Josefa Castro y el Sr. Celestino Ruiz (treballava a la telefonica) va viure en aquest carres des de l´any 1927 fins el 1952 aproximadament.
El meu Pare (Federico (el Fede) era novio de la meva mare l´any 1042 més o menys i tots dos es van coneixe treballan en una fabrica. Després la meva mare més tard va treballar a la casa Mauri (caramels i torrons)

La mama va morí amb 78 anys i vivia a Sta.Perpetua de Mogoda, lloc on vivim els seus 3 fills (Maribel, Josefina, Joan )

Tot aixó ho escric per si algún recordes a la meva mare, algun veí o amiga d´ella , m´agradaria molt conectar amb ells, perquè m´expliqués com era la meva mare de joveneta, jo encara tinc al meu Pare, i segurament la propera setmana d´aquest agosto/08 aniré amb el meu Pare, a veure si trobem la casa on ella vivia amb els seus pares y on vivia el meu pare.

Gràcies a qui pogui fer-me un cop de mà.

Josefina.

josefina - 13/08/2008 16:30
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010