Portada » Ciutat Vella

11 de maig: sant Ponç

LLOC: Hospital (Ciutat Vella)
DATA: Dimecres, 10 de maig de 2006
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

La diada més dolça del cicle fester tradicional de Barcelona; costa pensar que els possibles lectors d’aquesta nota no la coneguin, però pot ser, i és per això que val la pena recomanar una passejada pel carrer de l’Hospital durant el dia d’avui. Allí s’hi concentra un nombre important de recol•lectors de mel, elaboradors i venedors de confitures, arrops, melmelades i fruita confitada. També hi posen parada els herbolaris amb les seves plantes aromàtiques, per a la cuina i remeieres, altres venedors de caramels o llaminadures i alguns que es limiten a comercialitzar els pots i flascons necessaris per a posar tanta delícia. Així no cal patir, per que el que és segur és que si hi aneu no en marxareu amb les mans buides, les temptadores propostes son tan suggestives que no hi ha altra possibilitat que fer com va dir aquell: “La millor manera de combatre la temptació és deixar-s’hi caure”... sembla que així la neutralitzes i a la vegada n’obtens un plaer, gran o petit, però gairebé sempre satisfactori. En el cas de sant Ponç només cal vigilar en cas de sobrepés o diabetis, per que tot allò que se’ns posa a l’abast és bo i natural.

Per als amants dels encanteris i remeis casolans la tradició facilita solucions que a més de combatre força malures, indisposicions i disfuncions de la salut, també protegeixen la casa de paràsits i insectes molestos, en tots son emprades herbes i flors que en aquest dia es poden comprar a la fira, amb la seguretat que el sant intervé a favor nostre... sempre que s’hi posi fe -qualitat o sentiment que a mi, fatalment em manca- però queda dit, així qui es vulgui deslliurar de quilos, mals de cap, hipertensió, flatulències i morenes pot assajar colutoris i infusions; o si el problema és una invasió d’àcars, xinxes, puces i bestioles emprenyadores que vagi a cercar remei al carrer de l’Hospital, avui o fins l’any que vé!

2 comentaris


Em sembla que al carrer d'en Blai(Poble Sec) també hi ha fira i a més xerinola.

Enric - 11/05/2006 13:27


En canvi, el dia d'avui em fa recordar la diada de Badalona i Sant Anastasi, amb la seva cremada del dimoni, les puntaires fent puntes a la rambla i la fira (els "caballitus") a la sorra de la platja...

Nuit - 11/05/2006 15:52
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010