Portada » Ciutat Vella

"Food" molt "fast"... i bo

LLOC: Mercat de la Boqueria (Ciutat Vella)
DATA: Divendres, 28 d'abril de 2006
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Els nostres mercaders son llestos, això potser ni cal dir-ho, però és que probablement la seva capacitat d’adaptació i generar noves formes de negoci haurien de centrar l’atenció de tants altres professionals que malden per sobreviure en un món competitiu; ara els de la Boqueria s’han empescat un nou producte: la fruita pelada i espinyolada, a punt per a menjar; la presenten en uns vasos de plàstic i et donen la forquilla per servir-te’n sobre la marxa, de manera que assegut –o dret, tot caminat- en qualsevol lloc pots berenar o fer un mos refrescant en tot moment.

Penso que hem d’aplaudir aquesta iniciativa, alimenta saludablement, estimula el consum de fruita fresca i, de passada, incrementa els beneficis d’una botiguers professionals que han estat (potser ho estan encara) en risc de desaparèixer, tothom sap les crisis que han suportat la gent del ram sota la pressió dels macro negocis que inspirats en l’únic codi del benefici econòmic de grans corporacions capitalistes, obren més i més grans superfícies competint amb preus amb les botigues tradicionals que han de defensar-se com poden, aquestes tenen com a armes a favor la proximitat, el coneixement del producte i el servei al client, però en una societat adelerada i accelerada aquestes virtuts no sempre son prou apreciades o convenientment aprofitades pel consumidor, concepte aquest impersonal i estadístic que substitueix amb fort –i negatiu per a mi- significat al tradicional de “client”. La pega d’aquest nou producte? Doncs que genera més residus plàstics, tot i que suposo que si s’incrementa l’hàbit de reciclar-los adequadament això no serà un problema considerable, sobretot si el comparem amb els efectes positius sobre la salut i la supervivència de l’activitat agrícola i comercial.

He parlat de la Boqueria per que és on ho vaig veure primer i on l’efecte turístic té major incidència, suposo que es pot fer extensiu a d’altres mercats i de fet, ahir mateix ja vaig veure un comerç de fruita i verdura del meu barri (a la cantonada de Casanova amb València) que ha començat a oferir els sucosos còctels de fruita amb els seu vas corresponent, espero que els vagi bé.

El noi de la foto no és pot dir que hagi triat la posició més còmoda i descansada, però se’l veu tranquil i ben a gust amb la seva ració de fruits naturals.

1 comentari


Per alguna raó que desconec aquesta alimentosa història ha sortit sense títol... de fet en tenia un i ara el diré -així, si mai un cronista de la literatura internàutica investiga les meves col•laboracions podrà citar-la adequadament- jo l’havia titulat:

“Food” molt “fast”... i bo

Que consti!

El Pere - 29/04/2006 22:45
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010