Portada » Ciutat Vella

Falsa polèmica?

LLOC: Cardenal Casañas, 7 (Ciutat Vella)
DATA: Divendres, 10 de març de 2006
AUTOR: nuit

Si heu rebut un mail on s'acusa un restaurant vegetarià de no voler parlar el "dialecte" català, penseu-vos-ho dues vegades abans de renviar-lo. Potser es tracta d'una broma de mal gust, una estranya venjança o una creuada del gremi dels cansaladers contra les amanides...

Vaig rebre aquest mateix mail i en un principi me'l vaig creure. El text acusava un petit restaurant de cuina vegana (una vairant de la cuina vegetariana) d'haver penjat un cartell on hi deia, (tradueixo de l'anglès):
"Juicy Jones comunica. Nosaltres parlem: Espanyol, Anglès, Francès, alemany i altres però NO PARLEM EL DIALECTE CATALÀ. PAREM LA OPRESSIÓ NAZIONALISTA! SOM GENT MODERNA"

L'email incloïa una imatge on s'hi podia veure el cartell, l'adreça del restaurant i recomanava de no anar-hi.

En un principi em vaig enfadar però després vaig veure algunes coses estranyes, a més de que el missatge era absurd, ja que normalment un restaurador no té gaires ganes de foragitar la clientela, a més de que el text estava escrit en anglès (cosa una mica estranya si anava dirigit als catalanoparlants), la imatge que volia representar el cartell era un tros de paper escrit a mà sobre un fons negre que feia molt de "tufillo" a Photoshop.

Disposada a resoldre el misteri vaig agafar una càmara i m'hi vaig atansar. Em vaig trobar una mena de bar obert al carrer amb una barra llarga i colorista (adjunto fotografia) i una filera de cadires. Hi havia cartells dels productes que s'hi oferien, fliers de locals de moda, engantxines de les virtuds de les verdures, un cartell sobre animals maltractats però res del nostre famós cartell lingüístic.

Vaig preguntar-li a una de les noies que hi havia darrera la barra i em va assegurar taxativament que mai haviem penjat un cartell d'aquestes característiques. Una altra cambrera va afegir, a més, que encara que no totes parlaven català (les cambreres eren estrangeres en la seva majoria) sí que l'entenien i fins i tot tenien una carta en aquest idioma. També em va explicar que havien rebut un munt de trucades i molta gent s'hi havia acostat per preguntar. En aquest punt les noies em miraven amb els ulls oberts i espantats i jo tenia la sensació d'haber-me convertit en una mena d'inquisidor de la puresa linguística. Al fugir del bar, em vaig topar amb un senyor, càmara en mà, que mirava amb recel les parets del bar i rellegia tots els cartells i engantxines de la paret. Cartells dels productes que s'hi oferien, fliers de locals de moda, engantxines de les virtuds de les verdures, un cartell sobre animals maltractats... res del nostre famós cartell lingüístic.

3 comentaris


Que fort! No s'entén... qui pot tenir interès a invertar-se una trola com aquesta? Vas mirar si al costat hi havia un altre restaurant vegatrià o semi-vegetarià amb un amo amb cara de ser capaç de fer una cosa així, de portar la competència a aquests extrems?

Anònim - 10/03/2006 18:45


No tinc probes, potser les noies m'han mentit, però en principi me les crec i no entenc a què ve aquesta trola que corre per internet. El bar és un local molt humil (no forma part de cap cadena multinacional ni res...) potser va anar-hi alguna persona que és va sentir mal tractada (o va parlar amb una cambrera estrangera que no entenia el català) i s'ha volgut venjar... ni idea

i no, no he vist cap vegetarià més per aquella zona... ;P

Nuit - 10/03/2006 18:59


Vaig ser jo, en revenja pel sacrifici que fan de companys i companyes de la espècie vegetal, que mengin pollastres i vedelles!

Poma Golden - 10/03/2006 20:54
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010