Portada » Ciutat Vella

La bàscula

LLOC: Carme / Rambla (Ciutat Vella)
DATA: Dissabte, 15 d'octubre de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Em dirigia cap a l’Institut d’Estudis Catalans a veure un bon amic que n’ha assumit de fa poc la Secretaria Científica, vaig entrar al carrer del Carme per la Rambla i el cert és que disposava de temps sobrer, anava badant sense pressa i em vaig aturar per fer una foto de detall a la portalada de l’església de Betlem, en girar-me una mica per fotografiar el rètol d’un establiment musical que hi ha a la vora vaig observar que, un darrera l’altre, dos homes entraven i sortien quasi immediatament d’un portal de l’altra vorera... tot seguit me’n vaig recordar: la bàscula!

Efectivament, la vella bàscula de can Bagués “El Regulador” –la joieria i rellotgeria de l’altra cantonada- encara hi és, ni ho sé quants anys he estat passant ben a prop sense pensar-hi, quan resulta que temps enrere em suscitava una mena d’atracció irresistible, i vaig poder constatar que encara és així per a molta gent per que una darrere l’altra anaven entrant persones i pesant-se; a més, tal com indica en lletres de fosa, el servei és gratuït! Sempre ho ha estat, però fa pensar en el que costa avui fer ús d’alguna cosa útil i que no et costi diners.

Però no us penseu que tot sigui tan senzill... si et fixes en la seva escala graduada veus que només arriba als cent quilos, i en un avís explícit a la esfera de l’artefacte ho deixa ben clar: FUERZA 100 KILOS. Tot i que al suport hi te un ganxo de cortesia, per si hi vols penjar alguna cosa o peça de vestir i alleugerir-te el pes, ja vaig veure que a mi m’havia caducat la possibilitat de pesar-me de franc.

Fent-me el distret vaig sortir del recinte, me n’anava cap a la meva cita pensant que ja em pesaria a casa, quan ningú em veiés.

4 comentaris


Afortunadament jo encara puc gaudir d´aquest servei gratuit que ens ofereix la bàscula del carrer del Carme.
De ben petit recordo que cada cop que passava pel devant era inevitable fer la paradeta per pesar-m´hi. La mare sempre em deia: "però si ja et vas pesar ahir!" però jo ni cas, era inevitable. Recordo les "competicions" que feiem amb el meu germà per veure (escanyolits tots dos) qui pesava més.
Ja no visc per la zona però per poc que puc passo pel carrer del Carme per fer la visita "obligada". Això sí, ara ja amb 37 anys, sí que faig servir el penjador de cortesia...

Jaume - 18/10/2005 10:48


No et capfiquis, home. Això dels cent quilos també depèn de l'alçada, la complexió, etc.

Marcel - 18/10/2005 13:10


La de vegades que m'he pesat a aquesta bàscula quan anava amb la mare a comprar a la Boqueria (perque, encara que viviem a un altre barri, la meva mare seguia baixant un cop a la setmana i jo feia de camàlic). Fa anys que no em peso, però mira, ara que ho dius un dia d'aquest ho fare... encara que sigui per emportar-me un ensurt :-)

Suskiin - 18/10/2005 21:34


Ei, Suskiin, no t'esveris abans de temps... mira el que diu en Marcel, que tot és relatiu i s'ha de tenir en compte la complexió, l'alçada i una pila d'etcéteres. Ara que jo ja estic pensant en alguna dieta... Però si tens una estona, la granja Viader és ben a prop, mmmm!

Pere (el Castaño) - 18/10/2005 22:44
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010