Portada » Ciutat Vella

El dia de l'eclipsi

LLOC: Via Laietana (Ciutat Vella)
DATA: Dilluns, 3 d'octubre de 2005
AUTOR: Marta

Sempre m'ha agradat l'astronomia (de fet, de petita volia ser científica i astronauta...) i fins i tot tinc un bonic telescopi que per circunstancies de la vida està criant malbes dins un armari de casa meva... Però el temps i l'edad han anat arraconant aquests vells somnis. Així, que el dia de l'eclipsi no volia que fos un dia especial. Ni em vaig comprar les ulleres, ni vaig treure-li la pols al telescopi (que d'altra banda, em sembla que té més d'una peça fluixa)... però a mesura que s'acostava l'hora em vaig deixar portar per una febre estranya que em feia anar de farmàcia en farmàcia, i d'òptica en òptica buscant les ulleres per veure l'eclipsi. No les vaig trobar enlloc (estavan esgotades desde feia setmanes!) però en una tenda que queia per aquí me les van deixar un moment per fer una fotografia. Debien ser tres quarts d'onze (uns 12 minuts abans de l'hora) i el sól está tapat a mitjes (però la imatge és força interessant). Per cert, a Barcelona em vist un eclipsi parcial, no anular, més o menys com el que ja es va veure l'any 99, cap a l'agost. La llum del sol s'esmorteiex una mica però no es fa de nit, ni el sol sembla un anell de flames...

2 comentaris


Jo l'eclipsi del 99 el vaig veure des de davant mateix del "parador de los Reyes Católicos", a Lleó. Tampoc teníem cap element per a poder observar-ho directament però alguns dels que per allà corrien ens en van deixar algun moment, i era realment impressionant. Tampoc va arribar a fer-se fosc allà, calia ser uns quants quilòmetres més al sud.

Avui 3 d'octubre he pogut disfrutar del fenòmen un cop més amb el mateix sistema rudimentari que vam fer servir llavors: practicar un foradet al mig d'un paper i aprofitar el principi de la càmara fosca. Així, posant el paper al sol i separat d'alguna superfície blanca (un altre paper, una paret o pavimetn, etc.) es veu per projecció com n'està de tapat el sol. És una imatge ben petita, però no deixa de ser espectacular... i segur per a la vista! ;)

Mi K - 04/10/2005 00:35


Ese día tambien estuve en la calle y si es cierto que no se escureció del todo, la luz y sobre todo las sombras eran muy especiales, no era un día cualquiera, el cielo lo decía todo.

conxita - 06/11/2005 22:15
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010