Portada » Ciutat Vella

apostasia

LLOC: carrer del bisbe, 5 (Ciutat Vella)
DATA: Dimecres, 13 de juliol de 2005
AUTOR: kpd

Aqui radica la seu central de l'església Catòlica a Barcelona, a la casa del Bisbe. Últimament he lleguit a més d'un racó cibernauta, en aquesta mateixa pàgina i en d'altres, que la gent s'interessa pel tema de l'apostasia. Com que és un sentiment que comparteixo totalment, he recollit un parell de links on s'explica clarament quins passos s'han de seguir (és molt senzill) i d'on podreu descarregar fàcilment un model de 'Declaració d'apostasia'. Aqui teniu els links:

CATALÀ:
http://www.colectiugai.org/campanyes/apostasia/campanya_apostasia.html

CASTELLANO:
http://riba.yatros.com/apostasia.htm

He classificat l'història dins del capítol 'històric'. Espero sincerament que es faci història una vegada més.

7 comentaris


Recomano demanar el registre de recepció del document en lliurar la instància, té l'inconvenient de que s'hi ha d'anar personalment, però val la pena veure el palau per dins... i és la manera de tenir la certificació de que l'han rebuda. Tothom diu que et maregen força i posen obstacles com ara una entrevista personal amb algun prelat abans d'acceptar la teva "baixa". Ah! I almenys ara, a l’estiu, cal anar-hi abans de les dues, per la tarda no hi ha registre.

Pere Castaño <peretcs@menta.net> - 14/07/2005 09:29


Té gràcia això de l'entrevista personal. Qué fa el prelat? com et pot demostrar que Dèu existeix? et recordarà a Sant Tomàs d'Aquino? resarà pq recuperis la fe? et posarà la por al cos? farà un miracle? M'agradaria escoltar els seus arguments...

Nuit - 14/07/2005 15:02


Pel que m'han dit, la entrevista arriba a resultar del tot desagradable, suposo que argumentaran en base a la fe, que és allò tan intangible i on se sustenten tots els prodigis i miracles antinaturals que ens han explicat per a causar meravella entre els crèduls i pobres d'esperit. Jo,en canvi, crec que m'ho passaré bé i tot!... la meva sol·licitud té número d'entrada al registre (001917) i espero que aviat comencin a interessar-se pel meu retorn a la casa del pare; prometo informar del procés si és que considero que val la pena de publicar-ho.

Pere Castaño - 14/07/2005 16:20


Jajaja... així que ets el fill pròdig. Informa, si us plau i així dones testimoni davant d'aquesta societat d'ateus que batejen als seus fills...

Nuit - 14/07/2005 17:02


Endavant, tots aquells que formeu part de l'Església sense haver-ho escollit i no en voleu seguir formant part. Un dóna ànims algú que no ha estat mai batgejat, creieu-me que val la pena sentir-se realment lliure i que no li deus res a l'Església.
Sort.

gumtz - 14/07/2005 19:23


Hi ha un noticiari a Internet (www.e-noticies.com) que avui publica una nota reveladora de quines autoritats té avui la església a Barcelona: El senyor arquebisbe, Martínez Sistach, va votar per la renovació del funest Jiménez Losantos a la emisora de la Conferencia Episcopal, la COPE. Amb això jo crec que ja ens dóna alguna pista del seu criteri sobre com servir a la seva comunitat... i de com l'importa que s'aboquin mentides, insults i desqualificacions que afecten a tot Catalunya. Un dels comentaris que hi fan els lectors insisteix en la urgència d’apostatar... jo mantinc que és la millor manera de desactivar el poder i la influència que té aquesta regressiva institució sobre la vida social i l’exercici de la política. Hem de deslliurar l’avenir del país d’influències caduques i repressores, reduint la religió a l’àmbit de la consciència personal!

Pere Castaño - 18/07/2005 11:18


el que és trist, és que en algun moment la religió hagui sobrepassat els límits de 'l'àmbit de la consciéncia personal'. Com que no podem anar enrera en el temps (a més de un ja ens agradaria), apostatar és el recurs que ens queda per deixar les coses al seu lloc. L'església i les nostres consciències (lliures de càrrecs i culpes, utilitzant vocabulari més propi seu, que meu).

kpd - 18/07/2005 13:18
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010