Portada » Ciutat Vella

La perruqueria d'Indiana Jones

LLOC: Llibreteria (Ciutat Vella)
DATA: Dimecres, 27 d'abril de 2005
AUTOR: nuit

Passejant pel carrer Llibreteria vaig trobar-me una perruqueria molt peculiar, de nom Lluis Ribera. Li vaig demanar permís al propietari per fer-li fotos i entre foto i foto, em va explicar una curiosa història.

- Saps que a George Lucas també li va agradar aquesta perruqueria? - em va dir, i va continuar - fa molts anys, George Lucas va passar per aquí i va estar filmant el local... era per a un episodi de "El joven Indiana Jones" ambientat a la Barcelona de l'época dels anarquistes... Representava que els anarquistes es reunien clandestinament en el sòtan d'aquesta perruqueria... -- el perruquer fa una pausa dramàtica i somriu --aquesta idea li vaig donar jo.

L'episodi em va semblar una tonteria... -- conclou amb un somriure als llavis... - però imagino que per wels americans ja estava bé.

6 comentaris


La perruqueria d'en Lluís Ribera és quelcom més que la perruqueria d'en Indiana, és de les poques centenàries que queden. I el seu propietari, en Lluís, un culé i un patriota amb majúscules. Malauradament, també dels pocs que queden.

Jordi <jorditorrents@yahoo.es> - 30/09/2005 08:13


Ahir, dijous 29, vaig estar una bona estona xerrant amb el senyor Ribera, jo passava pel davant de la perruqueria per que anava a buscar informació sobre la sinagoga que hi ha al carrer Marlet; com que l'home s'estava a la porta no vaig poder estar-me'n de comentar el fet de que havia vist la fotografia d’aquest web, tot i que a la porta de l’establiment hi te afixat un rètol que diu “FOTOS NO”... em va aclarir que més d’un cop s’ha vist envaït per gent –gairebé sempre turistes- que encuriosits per la botiga hi entren sense cap mirament i es posen a retratar sense respectar als eventuals clients, i naturalment sense ni demanar-ho. Li sembla que això és un abús, jo hi vaig estar d’acord, és un aspecte més de les actituds que sovint denunciem als mitjans públics: hi ha qui ve com si això fos un parc temàtic. Finalment em va assegurar que quan li demanen mai no nega el permís per a fer les fotos.

Al marge d’aquesta queixa la conversa va tenir molta amenitat, l’home estima el barri i Barcelona, d'anècdotes i història en sap i com que jo soc originari de la Ribera –el barri veí- vam intercanviar dades i vivències. Tot plegat força agradable!

Pere Castaño <peretcs@menta,net> - 30/09/2005 09:37


Puc assegurar que vaig demanar permís per fer la foto. I arran de la foto, vem estar xerrant i em va explicar la història de l'Indiana Jones... de fet, recordo que hi havia un client que no va voler sortir a la fotografia...

Marta - 05/10/2005 14:04


La perruquèria és un lloc molt agradable portat per un home de l'ofici què a més del què s'ha dit és una bona persona

Lluís Closas - 16/10/2005 19:02


Avui hi estat a la perruqueria d’en Lluís Ribera on et trobes endinsat en aquells anys de la postguerra quan jo començava a despertar a la vida, es com reviure aquella època tan difícil per la majoria dels nostres pares, gairebé tots malauradament traspassats. Al tracte d’en Lluís es molt familiar, ajudant-li com no el fet de ésser un gran culé i al mateix temps un expert boletaire, ara be d’aquesta última afecció no li pregunteu pas on els va a collir perquè com expert que ho es mai us ho voldrà dir.

Be, espero que segueixi tot així durant molts anys.

Àngel -20.10.05 - 20/10/2005 13:49


De petit en el meu poblet del Maresme només hi havia la barberia d’en Ramon Saurí. Cada visita era una experiència d’allò més agradable. Però l’home va morir i a partir d’aquell moment vaig pelegrinar per diferents perruqueries unisex de Mataró i Barcelona només per la necessitat d’un tall de cabells.

Ja fa força anys que vaig viure a Barcelona. A la baixada de la llibreteria vaig descobrir la barberia d’en Lluís. Una barberia de tota la vida. Allà he recobrat sensacions d’infantesa i el plaer de la conversa amb una persona discreta, intel·ligent, irònica, culta, a banda d’un gran proferssional. Mentre a les perruqueries unisex de disseny, amb treballadors/es robotitzats/ades les ganes són enllestir ben depressa amb en Lluís no ve de 5 ni de 10 minuts.

Fa 10 anys que visc a Sabadell però quan em convé anar a cal barber enfilo Rambles avall, agafo el carrer Ferran, creuo plaça Sant Jaume i em poso en les mans d’en Lluís.

Lluís, gràcies i per molts anys!

Joan Vives <jvivesr@uoc.edu> - 17/11/2006 11:10
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010