Portada » Ciutat Vella

Si teniu un cavall...

LLOC: Passeig de Picasso, 14 (Ciutat Vella)
DATA: Divendres, 7 d'octubre de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Teniu un cavall o més d’un? Penseu comprar-ne algun d’aquí a poc? Si fos així sens dubte us caldrà una sella de muntar, la cabeçada, estreps, el mos, encoixinada i dessuador, etc., això si el destineu a cavalcar-hi. En cas que la feina de la bèstia sigui estirar d’un landó, cabriolet o una típica tartana, us caldran corretges, bastes, pitrals, sobrecolls, ulleres, regnes (entre altres guarniments de complicada nomenclatura) i a més, en qualsevol cas, un estríjol i una brossa, entre altres elements de cura i higiene del tatano.

Tot això es ven ja fet, naturalment, però si sou manetes i us ve de gust confeccionar al vostre estil tot el parament necessari i no coneixeu la “Comercial de Guarnicionería” teniu un problema... Però no patiu ni un instant més, per que us poso sobre la pista d’aquest establiment apropiat i únic: és al passeig de Picasso, 14. Hi podreu comprar cuirs, buates, teixit, sivelles, reblons, agulles i fils, i tota mena de fornitures per a bastir qualsevol arreu que us calgui (per al cavall) i de passada, fareu un salt enrera en el temps que us transportarà a les primeries del segle passat. La casa va ser fundada l’any 1910 i m’aventuro a dir que mai ningú hi ha fet cap reforma ni afegitó improcedent llevat de la instal•lació de llums fluorescents, o sigui que us trobareu en una botiga que és testimoni d’una època prou remota com per que cap dels bdebarnautes n’hagi viscut en directe la inauguració. Diuen que esperen celebrar el primer centenari d’aquí a cinc anys, però jo he vist desaparèixer darrerament tants establiments notables i singulars, que no me’n fio ni un pèl.

Ja ho sabeu, si voleu un viatge al passat comercial de la ciutat, visiteu la botiga, però penseu que només obren els matins. Ho recomano fins i tot en el cas que no tingueu cavall, mula, ni ase per guarnir.

2 comentaris


El Pere s'ha oblidat d'indicar un detall important: tanquen a les tres de la tarda i no obren fins l'endemà... no fèssiu el viatge en va.

Set-ciències - 15/12/2005 16:48


Tanta "solera" té aquesta botiga com els seus treballadors. Us hi esperem!

la petitona <iosasl@yahoo.es> - 18/12/2005 19:57
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:




Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010