Portada » Ciutat Vella

Mercaderes en el Templo

LLOC: Portal de l'Àngel (Ciutat Vella)
DATA: Dilluns, 11 de juliol de 2005
AUTOR: nuit

Un día a la semana, no recuerdo si el martes o el jueves, se reúnen en el Portal de l’Àngel un grupo de mormones (camisa blanca, pantalones de vestir negro y plaquita con nombre) para cantar sus alabanzas a Dios justo enfrente del Pull & Bear. A su alrededor la ciudad bulle.

Son las nueve de la noche. La calle está atestada de compradores, paseantes, turistas y trabajadores, como yo, que corren para no perder el tren de las 9:15h.

También hay mercaderes, de la vieja escuela: extienden una manta en el suelo y sobre ella disponen en pulcras hileras Cds de Cristina Aguilera pirateados, DVDs de películas que aún no se han estrenado en los cines, gafas de sol de Gucci (falsas), y pañuelos de colores. Cuando se acerca cualquier cosa de uniforme, o un coche con sirena azul, recogen sus mantas precipitadamente y las convierten en atillos (con lo
que la calle parece de repente una procesión de pastorcillos).

La policía los mira y ellos disimulan (mal, como quien silba). Cuando pasan de largo, vuelven a extender sus mercancías por los suelos. Hasta la próxima. A veces son los mismos clientes quienes les avisan (¡Cuidado!, ¡que vienen!). En la cabecera de la calle, tocando plaza Catalunya, los mormones siguen cantando, ajenos a todo.

4 comentaris


I això continua essent veritat tot i la norma contra l'incivisme... encara que no acabo de veure què té d'incívic vendre coses al carrer.

Nuit - 10/04/2006 15:15


Pregunta-ho als que intenten obrir-se camí creant música... i que veuen reduïts dràsticament els seus ingressos per que se'n lucrin el pirates de la reproducció il•legal. Per que els que fan calés de veritat no son els mindunguis de la màrfega, no! Son els que poden muntar els laboratoris de duplicació, amb material sofisticat i car... i que, a més, no se la juguen pels carrers.

Serafí - 10/04/2006 16:41


Ho sento Serafí peró no estic d'acord amb tu, els que pateixen la venta de CDs duplicats no són els que comencen a obrir-se camí (aquest en tot cas pateixen la descàrrega de música pirata). Els laboratoris de duplicació massiva només treballen amb supervendes com Bisbal, Bustamante, Madonna... ja que es dirigeixen a un públic massiu... i aquests cantants no em fan gaire llàstima, la veritat.

Nuit - 10/04/2006 17:01


Força ben raonat, Nuit, però hi ha més implicacions que no em veig amb cor de discutir aquí, i que també afecten als que comencen. Alguns d’ells mateixos m'ho han argumentat, però crec que hi ha canals de discussió més adients per aquest problema i representants més aptes que no pas jo.

De tota manera, com que he vist la mena de música que venen generalment als magatzems solars (de sòl, terra), jo els engarjolaria per difondre el mal gust i ajudar a mantenir el nivell cultural sota zero... que és una altra manera de barrar el pas a la gent que "sí" que fa música.

Quant als mormons, exposats al museu de Ciències Naturals farien bon servei per il•lustrar la estupidesa humana. Ara, que si canten prou bé els donaria una oportunitat als escenaris, sense permetre que entabanin ments immadures amb les seves fantasies ultraterrenals

Serafí - 10/04/2006 17:12
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010