Portada » Ciutat Vella

Guerrilla de l'habitatge

LLOC: Magdalenes, 13 (Ciutat Vella)
DATA: Dijous, 13 de juliol de 2006
AUTOR: nuit

L'altra dia vaig trobar-me pel carrer aquest curiós cartell. Sembla publicitat de l'ajuntament, oi? Doncs no! Si us ho mireu be canviareu d'opinió... El cartell està signat per la Guerrilla de l'habitatge, un grup que no em sonava de res i que ha internet està vinculat amb diverses accions en contra del mobbing immobiliari.

Què és el mobbing immobiliari: doncs es podria resumir així:

"Inmobiliaria compra edificio con inquilinos", els inquilinos son vellets, els vellets és moren.. si no es moren se'ls retornen els pagaments del lloguer i se'ls fa fora per morosos (per exemple) tots fora i a rehabilitar el piset i vendre'l per un ronyó, o dos... us sona?

El de la foto ja es troba en el procés de rehabilitació. Ara... m'agradaria saber més coses d'aquesta guerrilla, qui són, què fan, com ho fan... s'han assegurat que l'edifici de la foto es un producte del mobbing?

5 comentaris


No ho he verificat personalment, però crec que temps enrere l'Ajuntament va donar a conèixer que posava un servei per assessorar al ciutadà en casos que es produïssin casos de "mobbing", algunes Associacions de Veïns també faciliten aquesta mena d'informació (la meva si més no) i cal que tothom sàpiga que hi ha maneres de defensar-se, per que els especuladors no s'hi pensen gens a engegar maniobres asfixiants de pressió sobre els inquilins que els fan nosa en aquestes brutes operacions, i que, desgraciadament, troben víctimes fàcils en ancians i gent desinformada.

Pere Castaño - 13/07/2006 15:48


Vinc de fer un cop d'ull i he descobert més cosetes. Per tota aquesta zona hi ha cartells que convocaven a una reunió de veïns contra el mobbing per al dijous 13 de juliol (que va ser ahir, quina ràbia)... no se qui la convocava (potser la guerrilla). En tot cas, sembla que hi ha diversos casos de mobbing en aquests carrers. Encara no se qui són peró és possible que estiguin a l'órbita del moviment okupa.

Nuit - 14/07/2006 14:03


El 25 d'octubre del 2005 vaig penjar
"Històries de mobbing" i allí relatava dos casos prou coneguts a la Bordeta.Malauradament aquesta és una pràctica que es produeix amb certa frequència en habitatges ocupats per gent gran i amb lloguers que els propietaris consideren baixos.
A mi també em sembla recordar que l'administració va crear algun ens per tal de donar ajut a les persones damnificades però crec que no ha acabat de funcionar,ja que opinen que això és un conflicte entre particulars.
Aquesta tècnica de no cobrar lloguers, com explica la Nuit, és la que ha dut a terme la propietat de Can Batlló, Immobiliària Gaudir, amb els tallers llogaters del recinte industrial,però no els ha sortit bé ja que els arrendataris han anat dipositant els imports dels lloguers, em sembla que per correu certifcat o davant de notari.

Enric - 14/07/2006 23:01


Hola,
soc una guerrillera de l'habitatge. Us poso a continuació un enllaç on trobareu el comunicat de presentació de la guerrilla de l'habitatge al carrer magdalenes:

http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2588&mode=thread&order=0

guerrillera - 21/07/2006 13:27


L'assessorament al ciutadà que brinda el Consistori és un sarcasme. És tan eficaç com enviar psicòlegs a les víctimes d'un tsunami.

La majoria d'atacs de mobbing que pateixen els ciutadans s'haurien de resoldre a casa del Jutge i no pas davant d'un funcionari desmotivat.

Cal tenir molta fe per anar a queixar-se a casa de qui ja coneix el cas i en cobra impost i tasa.

Lletraferit - 05/06/2008 13:12
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010