Portada » Ciutat Vella

Consell per anar en bici per la ciutat

LLOC: Passeig de Sant Joan (Ciutat Vella)
DATA: Dimarts, 31 de maig de 2005
AUTOR: Yanahe

En la meva línia habitual, seguiré amb el tema bici, que va molt bé per anar per Barna.
En aquest cas ens trobem al Passeig de Sant Joan, l'únic carril bici de la ciutat que he trobat que funcioni, junt amb Marina. Raó? Estan enmig de la calçada, entre les dues direccions de circulació, i per tant lluny de les zones peatonals. Els cotxes no hi aparquen pq aleshores haurien de creuar el carrer. Què passa? Que no està mai ocupat ni per cotxes ni per peatons. Una gozada, vamos.

Consells de circulació que dóna l'ajuntament (amb comentaris meus entremig):
- Normes: Els ciclistes hem de respectar la mateixa normativa de circulació que els cotxes, el que passa és que la guardia urbana no es fixa molt en nosaltres... No cal preocupar-se molt per les multes. Conec un que el van parar per dir-li que havia de portar llums, però res més. Per la ciutat no estem obligats a dur casc, tot i que sí reflectants o millor llums. Això és realment algo a tenir amb compte, si soleu anar per la calçada és possible que a la nit els cotxes no us vegin, i això sí que és perillós!
- Circulació per la calçada: Es recomana anar pel carril de més a la dreta, excepte si és carril bus, aleshores s'hauria d'anar pel següent. Personalment això últim no ho respecto, ja tinc bastant amb tenir que vigilar una banda per a sobre tenir que estar atenta als psicòpates dels busos i taxis (perdoneu l'expressió, però solen ser els que condueixen més bèstia, saltant-se els semàfors i adelantant perillosament). També se'ns recomana que si hi ha cotxes aparcats a la dreta no circulem molt a prop d'aquests, sinó més bé pel centre del carril, ja que algú podria obrir la porta sense veure'ns i menjar-nos-la.
- Circulació per vorera: Sí, tenim permès circular per vorera, recordant sempre d'anar lentament i que aquí és el peató el que té completa preferència. No s'hi val anar tocant el timbre perquè ens deixin passar! Recomano baixar marxa, és més fàcil dominar la bici quan has d'anar a poc a poc. Personalment, evito les voreres sempre que puc, quan la gent veu aparèixer una bici sempre s'aparta cap a on vas tú! És la llei de Murphy...
- Senyalització: Recordeu, sobretot quan circuleu per la calçada, que si voleu cambiar de carril o girar ho heu d'indicar amb el braç esquerre, inclinat cap avall o plegat cap amunt (crec que no m'explico... :P Això ho expliquen al cole!)

Altres recomanacions:
Us recomano tenir un cistell o similar a la bici per no tenir que carregar pes a l'esquena, o que us pugui molestar.
Ara que comença a fer calor, porteu una samarreta de recanvi! No cal que ho digui, no? jeje
Quan envaeixin el carril bici no tingueu por de tocar el timbre i recordar que estan en una via de circulació de bicicletes, no de peatons o cotxes. Crideu i que aprenguin!

Tota la normativa i consells de l'ajuntament, així com el mapa de carrils bici estan en aquesta web, a l'apartat de "moure's amb bicicleta": http://www.bcn.es/infotransit/

Per consells de seguretat a l'hora de lligar la bici: http://www.bdebarna.net/v1/mapa.php?mapa_id=55&historia=190

Sort i prudència!!

12 comentaris


llegint el teu article, he d'admetre que m'ha agafat una mica de por de circular en bici per barna (la roda més gran sempre acaba per aixafar la més petita)

Nuit - 31/05/2005 15:36


Estic totalment en contra de que es faci apologia del suïcidi, el tal Yanahe –sigui home o dona- hauria d’entrar en recerca i captura judicial, per instigar a les persones de voluntat feble a la pràctica d’una activitat de tant de risc. Exigeixo el penediment immediat i que escrigui una nota de desgreuge adreçada als pares que pateixen pels seus fills!

Peret - 31/05/2005 16:05


eis... aixo no es una pàgina amb llibertat de opinió? La Yanahe (jo voto que és dona) té raó en moltes de les coses que diu. Jo també he estat ciclista una temporada per Barcelona.

Jo recolzo totalment la Yanahe, quants més siguem amb bici al carrer, més senzill serà entrar en la dinàmica del respecte. (l'únic que no m'agrada és que cridis quan invadeixen el carril bici). Jo sóc dels que creu que poc a poc, i mostrant respecte, els ciclistes també aconseguirem el nostre raconet a l'asfalt!!

kpd - 31/05/2005 16:25


Ep, kpd, que no saps distingir quan hom parla (escriu) en broma?

Peret - 31/05/2005 21:00


Home, si no ho indica de cap manera i no li podem sentir el to de veu... doncs no, jo no ho sé distingir, i em temo que en kpd o cualsevol altre tampoc... però vamos... :)

Mi K - 01/06/2005 21:18


Ai coi, sento si ha sonat tant perillós, no era la meva intenció! Simplement he plasmat les recomanacions de l'ajuntament incloent-hi les meves opinions després de l'experiència! Apologia del suicidi? A veure, siguem sincers (i els que hagin anat en bici sabran de què parlo), anar en bici és tota una aventura, donat que encara no està correctament regulat... És la llei d'atropellar o ser atropellat!
kpd, lo de cridar era exagerat! Tampoc és plan de posar-se "SURT DEL CARRIL BICI DESGRACIAAAAT!!", però si et dediques a esquivar als vianants sense dona'ls-hi un toc d'atenció no aconseguirem aquest respecte del que parles. Jo solc tocar el timbre (tot i que hi hagi espai) i si no reaccionen els dic quan adelanto que estan al carril bici...

Aclaració final: Sóc DONA!! ;D

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 03/06/2005 15:03


estic content.
finalment s'ha desvetllat el gran secret, ara ja sabem que la Yanahe és öa YAnahe, i no en Yanahe ... tot i que he de reconèixer que jo jugava amb avantatge, la conec personalment!
Del tema de la bici... que cadascú faci el que vulgui, lo important és fer exercici, i disfrutar de la ciutat. O no?

kpd - 06/06/2005 20:31


estoy completamente de acuerdo con las recomendaciones de Yanahe, soy ciclista desde hace 6 años en Bcn (vengo de Madrid, donde allí sí que es un suicidio total ir en bici) y reconozco cada punto... los viandantes pueden ser a veces lo peor, hasta me han llegado a insultar una vez en una zona de paseo san juan por ir por la acera cuando 3 COCHES ocupaban el carril bici! normalmente la gente no es consciente de que están sobre un carril bici, ni andando ni en coche... para verlo sólo hay que intentar recorrer la diagonal...

lydiabeat <lydiabeat_design@yahoo.es> - 17/07/2005 10:47


La lydiabeat té raó, Madrid -que tants atractius té- és un infern per a la circulació rodada, la indisciplina campa per tota la ciutat i el infractors de les normes de circulació son, a més, agressius i s’irroguen unes prerrogatives que nosaltres no entendríem de cap manera, deu ser cosa de la capitalitat!... si conduint t'atures quan veus la llum groga del semàfor ja tens assegurats uns quants insults majúsculs del cotxe que et ve al darrera. No m'estranya que la noia digui que la bici allà és suïcida! Em penso que a Barcelona hi ha una mica més de respecte en general, tot i que alguns conductors semblen tenir una mena d’autoindulgència per ocupar llocs segregats com si fossin seus. Però he de confessar que de les darreres fotos que tinc de pocavergonyes ocupant el vostre carril (dic vostre per que jo -que us admiro- no soc ciclista, vaig en cotxe, en moto o, sempre que puc, en transport públic) no se què fer-ne... penjar-les un cop més a "bdebarna" em sembla una pèrdua de temps; la setmana passada vaig fotografiar un taxi i un contenidor d’escombraries! a Enric Granados, i el dissabte passat en vaig enxampar dos en el tram de Consell de Cent que va de Sicília a Sardenya, un turisme i un furgó de repartiment... tots dos ben a prop de les respectives cantonades, on podien haver estacionat sense tocar la pera a cap ciclista... però es veu que aquest és un atractiu afegit força estimulant!

Crec que s’hauria d’estructurar una resposta activa, decidida i ben organitzada per part dels perjudicats... insisteixo (ja ho he deixat escrit alguna vegada) les meves fotos, que tenen dia i hora son a la disposició dels que engeguin la denúncia sistemàtica dels fets.

Pere Castaño <peretcs@menta.net> - 17/07/2005 23:42


Bones notícies pels amics de la bici. acabo de saber que hi ha un concurs de fotografies de bicicletes a la ciutat. El premi es una bici personalitzada valorada en 800 euros!!!! Podeu trobar les bases a: http://www10.gencat.net/ptop/binaris/basesbici_tcm32-28485.pdf

Ànim i a fer fotos!!!!!

Nuit - 18/08/2005 14:27


Sento diferir amb tu Yanahe, si que es veritat que al carril bici de passeig sant joan no t'hi trobes obstacles pero si no has de continuar recte sino que has de girar en algun dels carrers es complicadisim, ja que has de creuar tres carrils de cotxes o esperar a que el semafor es possi vermell i fer la pirula.

-Lia- <lia166@hotmail.com> - 15/09/2005 21:04


Ei! més bones notícies per als ciclistes. L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una prova pilot per evitar robatoris creant un registre de bicicletes. I des d'avui i fins divendres es poden registrar les bicis gratuïtament, a la plaça Carles Pi i Sunyer (Portal de l'Angel), de quatre a vuit de la tarda. Col·loquen un adhesiu amb un número personal i un codi de barres i asseguren que l'etiqueta és molt difícil de treure o amagar. A més, també es pot afegir un cargol metàl·lic a sobre del distintiu, amb el mateix número, i per treure'l s'hauria de trencar la barra de la bici. No sé cóm ho veuran els ciclistes més veterans (jo acabo d'incorporar-me al col·lectiu), però crec que, si més no, pot ajudar. Ja ho sabeu, doncs, hi ha de temps fins diumenge per fer-ho gratuïtament. Després, es veu que faran balanç de com ha anat la prova abans de decidir si s'ha d'extendre a tot arreu. Als diaris no diu si, en cas que finalment es decideixi ampliar el tema, s'haurà d'acabar pagant per l'etiqueta.

Lo <lluna7@hispavista.com> - 29/09/2005 12:18
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010