Portada » Ciutat Vella

acolloniment

LLOC: Avda. Paral·lel - Arc del Teatre (Ciutat Vella)
DATA: Dijous, 26 de maig de 2005
AUTOR: toni

16/3/2002, però hi havia manifestació en contra de la cimera de la EU a Barcelona, governaba el PP i ja ens havien estat reprimint de feia molts mesos. A l'anterior gran manifestació, la que es produïa quan es va reunir el Banc Mundial a la ciutat, em va acabar fotent garrotades la poli, però això no feia més que donar-me més ganes d'anar a expresar la meva opinió al carrer. Per primer cop vaig aconseguir convèncer a la meva xicota d'anar junts a la mani, li vaig prometre que no passaria res (si m'havien pegat no era pas per fer res mal fet, era perque em va tocar a mi, com li va tocar a una senyora gran que vaig conèixer a urgències i que havia rebut un cop de pilota de goma a la cama i plorava de dolor).

Amb aquesta promesa varem coincidir casualment amb una colla d'amics, molt tranquils tots, en coneixiem d'altres que anaven en blocs més "problemàtics" però nosaltres anavem molt endavant de la mani. Varem arribar a l'estàtua de Colom i es van llegir els parlaments, encara hi havia molta gent que no s'havia mogut de la Pça. Catalunya, BRUTAL.

La policia era present al llarg del recorregut i pel barri de la Mercé es movia amunt i avall, però respectaven a la manifestació. Un cop acabats els parlaments van demanar que desallotgessim la zona perque tenia que arribar més gent i repetirian els parlaments.

Varem prendre l'aire amb tranquilitat, davant d'una de les capitanies, la que hi ha entre la rambla i l'avinguda de les drassanes i com que els amics volien anar al concert que es feia més tard al Sot del migdia varem anar cap al Paral·lel. No ens deixaven passar per l'Avda. de les Drassanes, la poli estava molt nerviosa i no veiem cap motiu pel qual no podia circular pel carrer amb normalitat, ens van fer anar per on anava tothom, tothom cap al Paral·lel *i pel mateix lloc*.

De repent sirenes, ens truquem amb uns altres companys, estaven encara a la Via Laietana i havien problemes, ells intentaven marxar de la zona, però la policia els feia anar en plan borrego com a nosaltres.

Arribem al Paral·lel, i els colegues decideixen demanar uns entrepans per menjar pel camí, al Bar Alicante, a la cantonada de Paral·lel amb Arc del teatre. El bar s'anava omplint, feien el futbol: Barça-Madrid. Despres de poca estona sortim al carrer de nou, uns amb intenció de pujar cap al concert i els altres cap al . Però no, arriben moltes furgones de polis, tallen el transit, una para just molt a la vora nostra, hi havia un grupet d'adolescents caminant per la vorera sense fer res dolent, salten un parell de polis amb la porra a la mà per fotre'ls-hi garrotades, els nanos surten corrents cap a nosaltres i ens fiquem tots al bar de nou. Sense pensar-s'ho, l'amo del bar abaixa la reixa. Al bar s'hi ha refugiat molta gent, és un lloc segur.

Més enllà a un caixer automàtic s'hi havia refugiat molta gent i la policia els va fer sortir a tots, els van ostiar i els van retindre durant una bona estona.

Mentre, al Barça-Madrid s'encadenen a la porteria en protesta per la celebració de la cimera. Despres salta un al camp (si no recordo malament). La gent s'anima i aplaudeixen.

Despres de no se quanta estona la reixa ja estava mig aixecada, sortim a veure com està el pati, encara hi ha poli, hi han contenidors al mig del Paral·lel, alguns cremats, els bombers ja feia estona que estaven per allà, també. Decidim anar cap al , però ens fixem que hi ha un munt de gent aseguda al terra, tots enmanillats i molta molta policia amb molta cara de mala ostia. La policia era per tot arreu, aixi que varem decidir anar cap al d'allà mateix, malgrat l'escena digne d'una dictadura militar.

Entrem al sense problemes, molt acollonits, dins el vestíbol hi havia més policia amb gossos, entrem, baixem a l'andana, amunt i avall algun poli buscant quelcom, imagino, o simplement esperant a veure si li queia malament algú per emportar-se'l cap a dalt i enmanillar-lo.

Marxem.
Quin descans, gràcies Alicante! (Bar) ;-)
L'únic que em va quedar clar d'aquesta experiència (i l'anterior, per desgràcia) és que la policia no defensa als ciutadans, els ciutadans son els seus enemics, pel que sembla. Valdecasas dimissió!

1 comentari


Recordo aquest dia!!! jo també hem vaig refugiar en
un bar on feien el Barça Madrid (per la zona
d'Escudellers). Però ens va engantxar una patrulla
sortint del bar...

Nuit - 27/05/2005 11:05
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010