Portada » Les Corts

Foto dedicada

LLOC: Diagonal / Joan Güell (Les Corts)
DATA: Dijous, 7 de juliol de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Aquesta imatge és dedicada a Yanahe, una il·lustre col·laboradora de Bdebarna, que va publicar una recomanació en un dels seus comentaris, referint-s’hi: - “...però que algú aconsegueixi una foto de la cowlon!! És genial!...”, va deixar escrit... i li he fet cas.

Només vull assenyalar, però, que la denominació correcta d’aquesta efígie és “Cowlumbus”, segons l’autor, Enric Aromí, que ja es veu que sap llatí.

Doncs, bé: aquí la tenim, una vaca que reprodueix l’expressiu gest de Colom, assenyalant la ruta d’Amèrica... Aquell continent que potser hauria avançat més harmònicament, i menys traumàticament, sense les plagues importades pels conqueridors, o l’espoli i el genocidi que hi van practicar amb tanta eficàcia.

Unes terres i pobles que es van convertir en un camp de joc per a aventurers àvids d’or, on van anorrear cultures a canvi d’imposar, a sang i foc, una religió i una llengua estranyes. Diguin el que diguin els que celebren “Centenarios” amb tanta fruïció i patriotisme...

4 comentaris


Gracies Pere, per l'esfors (perdo, em segueix faltant la c trencada) de trobar la vaca. Al diari posava cowlon, que hi farem. No aprobo que es tradueixin noms, pero que hi farem quan la gent hi te mania.
La cowlumbus esta davant del pedralbes centre?? No m'ho puc creure, si quan estic a barna hi passo cada dia pel davant de cami a la uni! com no la vaig veure?
espero que encara hi sigui quan torni, segurament d´aqui ben poc.

Salut!

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 07/07/2005 19:27


Deu ser que assoleixes amb la bici una altíssima velocitat de creuer... i és clar, no t'adones del que hi ha a les voreres. Has de sortir més d'hora de casa i circular més poc a poc!

Bromes apart, al web oficial de la Cow Parade diu que romandran en exposició maig, juny i juliol, i si tornes -com has deixat escrit- al setembre, ja no la veuràs. Tot i que tinc la impressió que ho allargaran. A més, hi haurà subhasta pública per la Mercè i bé hauran de mostrar-les en algun lloc!

Però sempre pots comptar amb les meves fotos. Ah! I vigila la dieta hipercalòrica germànica, que després tot son lamentacions... Per cert, el web ramader: http://barcelona.cowparade.com/

Pere Castaño - 07/07/2005 20:44


ummm, no solc ser molt rapida amb la bici, m'agrada disfrutar del trajecte, el que passa es que vaig per l'altra vorera...

jajaja, tranqui, intento menjar be. He agafat el costum (inimaginable a les nostres terres) de fer nomes dos apats: esmorzar tard i a la alemana (pa i embotit i cafe i suc i mes pa i mermelada i fruita i en resum de tot, fins que t`atipes), i sopar d'hora. Aqui es fa sobint.

Yanahe - 11/07/2005 17:33


Gracies pel vostre interés en la "meva" vaca, tot plagat i gracies als esforços del patrocinador, es porta a feliç terme, encara que em sembla que tot "atufa" una mica a podrit per part de l'Organitzacio, crec i m'agradaría equivocarme, que, una vegada pasat tot,no es mes que un gran negoci encobert del amo del ©

Enric Aromí <enricaromi@terra.es> - 13/08/2005 13:34
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010