Portada » Sant Martí

Després de la festa

LLOC: Pallars amb Llacuna (Sant Martí)
DATA: Dijous, 29 de setembre de 2005
AUTOR: Talp

Així va quedar l'espai on es va celebrar el darrer concert de sUBURBAN rEBELS a Barcelona, concretament durant el transcurs de les Festes del Poblenou. La mítica banda d'streetpunk acaba una etapa fructifera de bona música produida per gent de barna, en fi tot s'ha d'acabar.
Havia finalitzat el concert i la gent buscava un bar en el que seguir passant la nit o un racó per fer una clapadeta, jo no sabia on ficar-me, la festa m'havia colapsat després d'un dia dur de treball i només volia dormir; metro tancat, quartos acabats i unes poques ganes de gresca que ja havia consumit hores abans. La música em penetrava per les oides, aquesta tant atabaladora (per mi) electronica ye-yé. Els minuts passaven lents, els colegues reïen o bé buscaven algú que els donés "tatxa de cervesa", vaig mirar el rellotge encara quedava mitja hora perquè obrís el maleït metro, em volia morir. De cop i volta vaig mirar l'escena que tenia enfront dels ulls, primera percepció, un mar de merda, mica en mica desxifres la seva composició, gots de plàstic, ampolles amb restes de botellón, paquets de tabac exhaurits, bosses, papers, etc... De sobte noto el fred de la nit, la maniga curta no m'abrigava prou i treient un institnt primitiu vaig començar a fer una petita foguera amb les deixalles de la vora, al cap d'uns minuts vaig desistir per la forta pudor del plàstic cremat (no probeu de cremar plàstic mai, l'olor és terriblement tòxica). Em vaig tornar a mirar el paisatge i vaig fer-hi una foto, clac moment retratat, la semblança entre el que jo veia i la foto és abismal. La música va canviar a patxanguera rara i ja es feia insuportable, i com si un miracle caigués del cel, ja eren les 5 hora d'obrir el metro i poder fugir cap a casa a la recerca d'un llit, però la fortuna semblava enfadada amb mi i em va fer adormirma al suburbà i quan em vaig voler despertar ja m'havia passat la parada. Finalment vaig arribar al barri fent esses i creuant-me amb noctàmbuls com jo o matiners passeja-gossos, cercapremsaipa, excursionistes o bé curreles. Arribat a la llar el llit em va saber a glòria i vaig poder continuar el meu viatge cap als somnis que havia deixat al metro.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Text presentat al Concurs Històries de Barcelona (concurs literari organitzat per Bdebarna i Transversal Web en el marc de l'Any del Llibre i la Lectura 2005)

Texto presentado al Concurso Historias de Barcelona (concurso literario organizado por Bdebarna y Transversal Web, dentro de los actos del Año del Libro y la Lectura 2005)

Cap comentari
 
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010