Portada » Nou barris

Metro de superfície

LLOC: Avinguda Meridiana (Nou barris)
DATA: Divendres, 17 de març de 2006
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Sensacional i inesperada; la escena que vaig captar a l’avinguda Meridiana m’ha fet reflexionar sobre com una persona pot trobar solucions dràstiques –i valentes- a problemes que angoixen a molta gent...

Vist que circular per dins dels túnels comporta riscos de tota mena, i probablement fart d’enfonsaments que se succeeixen sense oportunitat de prendre precaucions, el conductor d’aquest vagó del metro deu haver decidit que a ell no l’enxamparà cap ensulsiada estant sota terra i resolut s’ha afegit al trànsit exterior!

No ho se si haurà considerat adequadament la densitat de circulació rodada que pateixen els carrers de Barcelona i aquí mateix ja el veiem enmig d’una munió de cotxes que no li faciliten pas la feina, també està exposat a incidents -i accidents- que no l’amenacen en el seu medi subterrani. Personalment no crec que duri massa la seva aventura a cel obert. Això sense comptar que la competència deslleial que fa al col•lectiu de conductors d’autobús pot representar-li un contenciós de difícil solució.

Però no deixa de ser una iniciativa original i digna de ser tinguda en compte.

10 comentaris


Que bonic!! I no dic ja, lo bonic que és utilitzar els metros en superfície! Jo he tingut l'oportunitat de viure en altres ciutats on la major part de la xarxa de transport públic són metros de superfície, i li dónen un aire a la ciutat molt diferent. És molt més agradable utilitzar-los, el moviment de la ciutat es fa evident i participatiu a tota la ciutadania... Clar que Barcelona no va sobrada d'espai en superfície per posar-s'hi en serio.

kpd - 18/03/2006 19:05


Home kpd, els tramvies ja venen a ser això que dius, jo els havia viscut de petit, quan n'hi havia molts i m’agrada que els anem recuperant. Tot i que els vells no tenien el confort dels d'ara feia goig de pujar-hi, sembla que et miressis la ciutat d'una altra manera, més pausada, que ja ve a ser el que tu dius... a l'estiu circulaven uns que eren oberts per totes bandes, “jardineres” els dèiem, i hi havia el 29 que feia "circumval•lació" que vol dir que no era un trajecte d'anada i tornada sinó circular, la gent l'agafava per fer una mena de "tours" com els d'ara amb el bus turístic -això els dies de festa, és clar, o gent jubilada- i per un preu realment mòdic transitaves mitja Barcelona. És un tema que em resulta particularment grat i em penso que m’has donat tema per alguna altra història, gràcies!

Pere - 18/03/2006 20:33


Pere no se caldria recordar-te que n'hi van haver dos models que també van ser molt populars. Perdona l'atreviment.
Un, el que alguns dels joves d'aquella época l'anomenavem "tanque" i feia el recorregut desde el carrer Trafalgar fins, em sembla, Sant Adrià.L'altre model el deiem "Americano" que va arribar capa el principi dels 60 i que ,entre altres recorreguts, hi havia dues linees (66 i 67) que finalitzaven a al plaça Artós de Sarrià. Aquests darrers tenien una suspensió que els feien vulnerables a les "malifetes" estudiantils quan protestavem per alguna situació social o política tan a l'ús aleshores.

Enric - 19/03/2006 21:28


Doncs potser sí, Enric, però la línia de Sant Adrià penso que no la vaig agafar mai. Quan en el meu anterior comentari deia que pensava en una altra història de tramvies em referia a la línia que anava cap a Horta a la qual, i a partir d'un moment donat, s'hi van incorporar uns que en dèiem "Washington" per que procedien de la capital d’EEUU i es van comprar usats, crec, aquests precisament tenien una suspensió molt tova i de molt recorregut, potser seria la que tu comentes.

Quant al 29 el que el feia realment popular era que en el seu circuit es podien contemplar molts dels indrets “turístics” de la ciutat; era proverbial el costum dominical de pujar-hi tota la família per fer un llarg passeig en el que es va arribar a dir “la carrossa dels pobres”. Altra frase feta que va generar i que hauríem sentit a dir durant molts anys era “donar més voltes que el vint-i-nou”, referint-se a algú que no parés mai quiet o aquell que tingués una activitat que l’obligués a anar amunt i avall contínuament.

Pere - 19/03/2006 23:33


Potser a l'esmentar Sant Adrià t'he pogut confondre. El cert és que el seu recorregut, si no recordo malament, era al llarg del Poble Nou(podria ser el carrer PereIV) fins a la frontera amb Sant Adriâ. Una característica d'aquesta línia era la de vía única, amb llocs de creuament cada ics metres, al estil del funicular de Montjuïc.

Enric - 20/03/2006 23:44


mmm... em recorda a Lisboa (gran ciutat, amb
molts mulatos/es per qui no tingui parella, per
cert..)

Nuit - 21/03/2006 02:24


Ves per on, ara ja sabem que a la Nuit li agraden "morenos"... I si fos "fumeta" li hauria recordat Amsterdam, que també té molts tramvies, oi?

Set-ciències - 21/03/2006 10:05


Us heu fixat en l'anunci que emet aquests dies TMB? Apareix el transport d'un d'aquests nous metros... justament on hi ha el punt d'aquesta història! (jo diria que hi reconec l'estació d'Arenal) :)

Mi K - 05/04/2006 20:04


Ep! Quina fama que estic agafant... doncs realment no m'havia plantejat mai si m'agraden morenos o blanquets o extraterrestres...

Nuit - 05/04/2006 20:07


En Mi K (abreviatura de Mikado, potser?) té raó a mi també m'ha sorprès veure l'anunci per que és el punt exacte on vaig fer la foto, res preparat, però, ja que jo anava conduint i el metro també “circulava”; vaig disparar a través del vidre del cotxe i encara sort que –excepcionalment- era prou net.

Per cert, que amb la banda sonora d l’anunci de TMB sembla que hi té força a veure un dels col•laboradors que s’ha incorporat a la tribu Bdebarnícola no fa gaire temps: en Pau Vallvé... però això que us ho expliqui ell.

I si hem de parlar de la fama “que està agafant” la nostra "nocturna" amiga, no hi ha cap dubte: ella mateixa és la que va glossar les morenors com a objecte del desig, llàstima que soc tan esblanqueït, punyeta!

Pere - 05/04/2006 21:09
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010