Portada » Horta-Guinardó

Casa singular

LLOC: C/ del Panorama (Horta-Guinardó)
DATA: Dimecres, 3 de maig de 2006
AUTOR: Núria Hostau

Quasi a dalt de tot del Turó de la Rovira, entre els carrers del Panorama i el de Labèrnia, per allà on vivien i es movien els personatges de Joan Marsé, hi ha una casa curiosa. Jo que fa anys que tinc per costum passejar pel parc del Guinardó i pujar fins el cim de la muntanya, he anat veien la transformació d’aquest singular edifici. Fa anys aquesta casa es va posar a la venda, però com que a l’interior hi havia unes immenses antenes va costar molt de vendre. Finalment un dia va desaparèixer el cartell de venda i van començar les obres. Poc a poc, allà on hi havia un pati abandonat hi van anar apareixent parterres, plantes, alguna escultura, etc. i la casa va passar d’ésser una espècie de barraca a un taller-estudi amb vistes a tot Barcelona, també hi van muntar una gran gàbia i cada cop que hi passava hi havia ocells nous, primer periquitos, després cotorres i també hi va aparèixer més tard algun ocell exòtic.
Uns anys més tard van començar a construir allò que semblava una creu en una de les teulades. Al principi no es veia massa bé que hi volien fer i jo estava molt intrigada. Poc a poc aquella cosa informe es va anar convertint en una creu, finalment la van decorar amb petites rajoletes al temps que també enrajolaven la tauleta i una part de les parets exteriors de la casa. Ara l’efecte és aquest que veieu a les fotografies, d’originalitat no li manca i misteri també. Sempre que hi passo em pregunto que significa aquesta creu que té un estil tan gaudinià.
Actualment la casa està afectada, com unes quantes més, pel nou pla urbanístic del Parc dels Tres Turons, espero i desitjo que no l’enderroquin, ja que li dona un encant especial a aquesta part del Turó.

2 comentaris


A la Creueta del Coll també hi ha algunes cases singulars, que ens va descobrir en Pere a la història "Excursió urbana". Realment, valdria la pena que es conservessin aquestes construccions "artesanals", tant de bo resisteixin als plans urbanístics!

Lo <lluna7@hispavista.com> - 05/05/2006 14:14


jo hi he anat a aquesta casa... és una passada... hi viu un "amic", per dins és tant impressionant com per fora, però la gent que hi viu és extremadament rica... nosé, hi tenen fins i tot una piscina i un yacuzzi... i fins fa un any o així hi tenien un cavall...no deixa de ser preciosa, però tanta burgesia no m'agrada...

samsara - 20/05/2007 15:27
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010