Portada » Gràcia

Escriptors

LLOC: Santuaris (Gràcia)
DATA: Dissabte, 24 de setembre de 2005
AUTOR: salvatore vinyatti

Els escriptors acostumen a ser nens o adolescents lluitant per trobar el seu lloc en la societat que li toca viure. En el rol d'iguals, s'han de demostrar uns als altres qui és millor o be iguals. Veurem noms de noies, d'amors,insults i aspectes de repressions erótiques o sexuals, ja que també van descobrint la sexualitat. Marquen el seu territori i la seva extensió és il.limitada, tant com temps i medis tinguin, sense contemplacions. Poden començar al Carmel i acabar la Zona Franca. Els escriptors escriuem amb sprais, rotuladors grossos,esgrafien els vidres del Metro, rètols, parades del bus,i un llarg etc. Per tant el seu territori equival a la capacitat de marcar terreny des de l'origen fins a l'altra punta de la ciutat, alguns més agossarats ho fan fins hi tot escalant per les finestres cases de pisos, ponts de les autopistes, i moltes més situacions inverosímils, per a demostrar què? doncs, que estan descobrint la societat i que res se'ls resisteix, mentre que, el perill és un estímul. Mentre s'estan fent grans sense ser-ho. Els adolescents i algun ganàpia amb complex de Peter Pan també fan d'escriptors. (no s'ha de confondre amb els escrits a les parets de tribus urbanes o de tendencia anarquista)
Els escriptors tenen les seves normes i lleis, tal com tenen els jocs infantils. Furs: respecte o guerra.
Els escriptors són tant joves que és difícil fer-los canviar si no es té imaginació i pedagogia, al contrari abans es trenquen! No es dobleguen.
Fa uns anys, 1992 en aquest espai de carrer Pª Mare Deu del Coll per la Festa Major es va fer un acord : deixarien fer grafittis als que volguessin expressar-se mentre ajudessin a fer que els escriptors de la zona no escrivissin a les parets de tot el barri. Segons em comenten es van pintar a l'any 1992 tot un mur al Passeig Mare Deu del Coll amb Santuaris, amb permisos municipals i del propietari, i els escriptors van estar dos anys sense escriure en el barri ( els del barri) després es va veure que venien d'altres barris perquè les signatures no eren de la zona.
Amb això i després de l'experiencia veiem que els murals es van pintar als 1992 i arriben al 2005 encara pintats, i amb algun escriptor que no ha respectat les normes. Per tant, he arribat a una conclusió que no sé si algu compartirà: cal potenciar els grafittis, can conduir les motivacions dels adolescents i alhora ensenyar-los que tot allò que s'embruta val diners netejar-ho, que algun dia la factura la pasaran al seus pares o be es crearan equips de neteja amb serveis comunitaris menats pel jutge.
En definitiva cal oferir activitats als adolescents i distreu-re'ls amb altres coses o be fent-los creatius, perquè ja se sap que quan no es potencia la creativitat ni la deixen desenvolupar acaben rebutjant la societat i destruïnt-la.
Sí, als grafittis i si, a la pedagogia pels escriptors de parets.
( el dia 11 de setembre l'ajuntament va netejar aquest espai public per celebrar la diada a la Plaça Salvador Allende)

Cap comentari
 
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010