Portada » Gràcia

La pedrera del Coll

LLOC: creueta del coll (Gràcia)
DATA: Dissabte, 17 de setembre de 2005
AUTOR: salvatore vinyatti

L'elogi de l'aigua, una escultura d'en Chillida, que presencía la vida del parc, un parc que fou una pedrera i va viure molta vida ciutadana i obrera amb l'extracció de la pedra per a fer ciment. En deien la pedrera del Coll, les pedres extretes a barrinades estavellaven els vidres de més aprop. Va conéixer a Josep Pinyol,el guarda del pessebre amb aigua i llum,sol i nit i llamps,pluja i tempesta, un pessebre singular i gual que el seu autor. en Dalí va anar a veure'l perquè era singular, i en Pinyol també;eren tant creadors que ells s'admiraven i se sentíen feliços en la companyia dins la pedrera. Aquells temps no hi havia telèfon i els veïns el cridaven a veu forta vers la muntanya Pelada, com si fossin els missatges cridaners de les muntanyes. Avui la pedrera és un oasis de pau en una ciutat cosmpolita i l'elogi de l'aigua segueix suspesa dels cables després de l'accident, i de l'emprenyament d'en Chillida per la poca dedicació que l'ajuntament donava a la seva obra i al parc. Però estem orgullosos de tenir un parc, un oasis, i un paisatge agreste com la vall que ens precedeix Vallcàrcara, o sigui val angosta la Vall de Vallcarca i al final el Pont de Vallcarca una obra civil singular, de les que no cauen.

2 comentaris


jo era molt petit cuan anava al pesebre, però m'en recordo. Des de fa uns anys sempre m´he preguntat perque el van treure i que s'en va fer del Sr.Pinyol. Es la primera vegada que trobo una resenya d'ell.
Que va passar amb aquest senyor?

carles - 15/10/2007 20:16


La gran atracció dels infants de fa cinquanta anys era anar a veure el pessebre. Un cop esva iniciar el parc de la Creueta es va perdre el pessebre. el van tapiar i encara està tapiat i és irrecuperable. A l'any 1985 (+-) el Sr. Josep Maria Riera va fer una exposició ala sala d'exposicions de La Caixa de la plaça dels Mons ( Pont de Vallcarca)d'homenatge a Pinyol, al barri del Coll.Solament he de dir que el sr. Pinyol, era un artista urbà populars que tenia visites d'en Dalí.
Salutacions.

Salvador Barrau - 23/10/2007 22:56
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010