Portada » GrÓcia

Una taverna de barri

LLOC: Napols (GrÓcia)
DATA: Diumenge, 20 de febrer de 2011
AUTOR: An˛nim

En aquest lloc del carrer Napols hi havia la taverna Termes que estava regentada pel se˝or Rusendo. Alli hi anava tota mena de clients del barri i entre ells en recordo un que era lo que a Gracia es conexia com a gitano blanc i que es guanyava la vida com a drapaire, el negoci li anava bÚ i era conegut a tot el barri com el Toni de les Virolles. Lo de virolles no tan sols volia dir que tenia "peles" si no que la cara la portava marcada de verola, enfermetat bastant freqŘent avans de la guerra.

BÚ doncs, quan ell entrava a Can Termes i aixˇ pasava cada mitjdia havent dinat, obria la porta i amb la seva veu acostumada a fer-se sentir a tots els carrers de Gracia cridava: Ha arrivat el Toni de les Virolles!!, la seva colla li feia lloc a la taula i el Sr. Rusendo li portava el "carajillo" com cada dia, despres venia la partida de domino o de la "manilla" tot aixo acompanyat pel Faria o el Caliquenyo. Era tan important el Toni que per la Festa Major de Gracia tenia un palco per ell i la seva familia davant mateix de la botiga que estava situada en el carrer Corsega entre Napols y Roger de Flor.

Pero qui va ser mes important va ser el Sr Rusendo, el taberner, durant la guerra civil va ajudar a qui perseguit pels de la FAI li demanava protecciˇ i amb perill de la seva vidaál'amagava dins de casa seva i despres de la guerra totes les persones que tenian a un fill o a un marit en els camps de concentraciˇ i li demanavan un aval per poguer-los lliberar ell els hi donava sensa fer-se pregar, gracies amb ell molts varen poguer lliurar-se de un destÝ incert que en molts casos hauria sigut el afusellament. El meu propi pare en va tenir sort del seu aval.

á


Cap comentari
 
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avanšada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Hist˛ric

Hist˛ries de bici

No a la guerra

Queixa

QuotidiÓ

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010