Portada » Sants-Montjuïc

Nou disseny

LLOC: Carrer Sagunt (Sants-Montjuïc)
DATA: Diumenge, 26 de març de 2006
AUTOR: Enric

Passejant pel barri he pogut observar que allà on Urbanisme i Parcs i Jardins ha considerat convenient ficar una font, per apaivagar la set, s'han decidit per un model francament senzill i lineal, sense cap esforç imaginatiu ni molt menys artístic. En el petit trajecte recorregut n'he vist tres, la de la foto carrer Sagunt-Manzanares, i dues més (Rbla Badal i Pça Olivereta). no sé si aquest model s'ha imposat a la resta de barris. Seria una llàstima.
Aquest modelet es podria entendre col-locat en llocs ,com el de la foto, d'espai minse, però no a places i carrers amples.
Francament jo preferiria models com la de Canaletas ,Wallace o d'altres existents a la ciutat molt més artístics (Plaça Sant Agustí Vell o Plaça de Sant Pere) o originals com la de la Plaça del Gall.

7 comentaris


Diuen que per gustos, els colors!! Només volia dir que la font que ens presenta l'Enric és disseny dels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig. L'equip d'arquitectes que lideren ha obtingut varis reconeixements per actuacions en espai públic i urbanisme de la ciutat i han estat finalistes en més de una ocasió del premis FAD de la ciutat.

kpd - 27/03/2006 11:17


A, el model és diu 'Atlàntida' i el comercialitza una reconeguda casa de mobiliari urbà.

kpd - 27/03/2006 11:22


Jo l'he vista a Cornellà i no em sembla tan dolenta: de fet, artística no vol dir recarregada. Una font pot estar ben dissenyada i ser senzilleta...

Nuit - 27/03/2006 15:27


Ja us diré quina és el pega que jo hi veig: alguns individus, encara en la fase homo erectus, que passegen els quisso no tenen cap mirament i quan l'animaló va i si pixa -que ho fan, que els he vist- dons miren cap a l'infinit o aprofiten per treure’s els calçotets de la regatera (de vegades les calces), espolsar la cendrade la cigarreta o escurar-se el nas... aleshores quan vas a beure aigua la ferum et fa desistir. El disseny, en abstracte, em semblaria acceptable, però s'haurien de tenir en compte coses com aquestes, i tal com s’instal•len aquestes fonts al carrer son una veritable temptació per als cans. I mentre no se civilitzin els amos, ja tenim un problema més!

Pere Castaño - 27/03/2006 16:28


Una curiositat, no es una temptació per als cans qualsevol cosa erecta al mig del carrer, (incloent'hi les fonts normals)?... es a dir: no es pixen a tot arreu? perdoneu la ignorància peró només entenc de gats.

Nuit - 27/03/2006 19:24


Sí, sí, arreu, el que passa és que en les fonts baixes i sense estructures horitzontals, si vols beure et situes tan exposat a les emanacions de la zona més "aromàtica" que et regira les tripes. I com que els amos son indiferents a les gràcies dels seus quadrúpedes... o t'empasses la bafarada o passes set.

Ah, i cal aclarir que no es tracta d’una “temptació”, sinó un atavisme que els indueix a marcar un territori suposadament propi, és un tret de conducta molt freqüent en moltes espècies i que forma part dels codis genètics, per tant difícil d’eradicar, el que caldri esperar dels amos i mestresses seria que els ho impedissin en els llocs on creen conflictes d’higiene o respecte cap als altres ciutadans. Jo vaig presenciar com un subjecte que sortia amb un gran danès d’un portal de la Gran Via/Aribau li permetia que buidés la bufeta a la roda del darrera d’una moto aparcada al passeig del davant... de la roda penjava el casc fermat amb una cadena... i va rebre al seu interior una bona part del líquid, tot davant la impassibilitat d’aquell bèstia que passejava un animal.

Per cert, de quina marca és el teu gat? Jo gairebé sempre n’he tingut però de la mena “felis teuladensis” una raça genuïna que habita terrats i altres indrets poc selectes.

Pere - 27/03/2006 20:27


Gràcies per la informació kpd i ningú et treu la raó en quan a gustos i segurament el disseny agradi a molta gent,millor que millor. El que jo vull dir es que a alguns llocs potser quedaria més adient una font més, com diu la Nuit, recarregada, cosa que tampoc està renyit amb lo artístic.
Bé que, per fer-me entendre, per decorar segons quin lloc
hi caurà millor un Sorolla que un Miró o l'inrevés.
En referència que els dissenyadors són arquitectes reconeguts i llorejats doncs, que vols que et digui, jo en conec un que ha dissenyat urbanísticament mitja Barcelona i les seves obres estan sent enderrocades una rera l'altre. Si esmento la plaça de la Glòries Catalanes, plaça d'Ildefons Cerdà, el cobriment de General Mitre...etc, suposo que ja sabràs a qui me estic referint.

Enric - 27/03/2006 22:46
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010