Portada » Sants-Montjuïc

Camí de la Cadena

LLOC: Camí de la Cadena/Parcerisa (Sants-Montjuïc)
DATA: Divendres, 10 de febrer de 2006
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

A mi no hi ha res que m’agradi tant com mostrar la cara amable, pintoresca o solemne de la ciutat, però Barcelona també té una creu i no sempre en som conscients.

Sortosament hi ha qui vigila, i va ser un bon amic –l’Enric- qui en altres col•laboracions alertava sobre un cas tercermundista: el Camí de la Cadena, que va sortir en algun comentari sobre Can Batlló; avui jo hi era ben a prop, anava a visitar un taller del recinte industrial amb qui tinc afers professionals i m’he decidit a visitar el Camí... doncs supera les expectatives que m’havia fet, ja que al marge de la situació que visquin els veïns per les afectacions del pla de remodelació de la zona resulta que aquell indret sembla no entrar en els plans de neteja de l’autoritat competent (COMPETENT, he dit?) i l’accés al carrer és aquest femer que es pot veure a la fotografia!

Sense entrar en l’anàlisi de la precarietat que suporten els veïns, que sens dubte és greu i mereix un estudi acurat i solucions respectuoses, hom es pregunta per quins set sous les brigades del BCNeta no s’hi atansen i fan el que se suposa que han de fer a TOTS els carrers de la ciutat.

Se m’acut que algú vulgui provocar una passa de tifus o còlera i resoldre el problema humà per la via ràpida... però no pot ser, oi que no?

18 comentaris


Em puc imaginar que l'excusa serà que aquest racó que s'ha convertit en abocador d'escombraries deu formar part del recinte de Can Batlló i, per tant, l'Ajuntament dirà que li toca a la propietat netejar-ho. En qualsevol cas, trobo vergonyós que a BCNeta, Barceloan posa't guapa, FemBbarcelona, etc... es permeti aquesta situació.

Lo - 10/02/2006 18:23


Aquest merder és fora del recinte, almenys de la tanca que el delimita físicament, és una raconada del carrer Parcerisa just a l'entrada del Camí; a més, es tracta d'un assumpte de salut pública i no hi han de prevaler litigis de cap mena, imagino que tothom que hi viu a prop paga arbitris i impostos de manera que tenen dret a neteja. Val a dir que els munts d’escombraries no son d’un dia, ni de dos.

Pere - 10/02/2006 18:36


Si et dóno la raó, Pere! només m'avanço a l'excusa que podríen donar. Però que en tot cas seria això, una excusa i, en aquest cas, no del mal pagador sinó de mal administrador dels impostos que, com dius, paguen també els veïns d'aquest carrer.

Lo - 10/02/2006 18:57


Hi algú sap quina és l'autoritat corresponent (per no dir competent)a aquesta àrea? O ens tirem a la via propagandística i escribim cartes als mitjans de comunicació? Perquè l'associació de defensa dels drets del consumidor ens contempla com a consumidors? (en tant que paguem a l'ajuntament uns impostos a canvi d'uns suposats serveis).
La veritat, cada dia és fa més difícil sentir-se orgullós de formar part d'aquesta societat. Jo no perdo l'esprança, però cada dia em costa una mica més.

kpd - 10/02/2006 19:44


Sobretot no perdis l'esperança kpd! L'autoritat competent en temes de neteja aquí està clara: és l'Ajuntament. Fins i tot si, com especulava en el primer comentari, es tracta d'un recinte privat, perquè en aquests casos l'Ajuntament ha de garantir la salubritat i, si cal, netejar i passar la factura a qui correspongui, com ja ha fet d'altres vegades.
Ah! i per més dades sobre l'autoritat competent. Aquí qui ha d'actuar és la Regidoria de Serveis Urbans i Manteniment, i el responsable n'és el regidor Francesc Narváez.

Lo - 10/02/2006 20:28


No et capfiquis kpd, amb un petit retoc terminològic t'ho adobo: en realitat estem passant a la categoria de "consumits"; consumits i devorats pel sistema i tota aquells que en maneguen els fils -especuladors, traficants, grimpadors, xoriços de guant blanc i tota la faramalla que els envolta- i com que sembla que impera un estat d’anestèsia col•lectiva podrem anar fent moltes fotos com aquesta... on no se si ens en faríem gaires és a Pedralbes, ves per on!

Creu-me, fes-te banquer, que cada any acrediten uns guanys astronòmics i tenen els despatxos ben nets.

Pere - 10/02/2006 20:31


Home,Pere veig que per fi has conegut "l'Eden".
A tots els que participeu en aquest diàleg no us falta la raó, tenim un serveis municipals, segons quins barris, molt per sota del que com ciutadans mereixem i paguem. A tots nivells,no sols en neteja. Però vull fer una petita reflexió: que fem nosaltres, els veïns, per millorar els nostres barris i dignificar les nostres condicions de vida?. Tota aquesta merda no anat sola, algú l'ha dut.
Per altre banda mentres alguns de nosaltres ens anem a "partir la cara"
,a les Audiències Públicas i als Plenaris,amb l'administració, molts d'altres es quedan a casa ben escarxofats i tot els rellisca. Oi que és cert Pere.
Aixó que dic per descontat que no eximeix de culpa a l'administració, però cada cop estic més convençut que tindrem el barri i la ciutat que siguem capaços de defensar.

Enric - 10/02/2006 22:27


Cert, Enric, jo sé prou bé el que és bregar amb l'Administració, tot i que puc afirmar que en moltes ocasions havia resultat gratificant, socialment parlant; però a voltes la confrontació amb segons quin tipus d’interessos és una batalla perduda abans de començar, i aquí hi intervé moltes vegades la justícia que mancada de sensibilitat oficia veritables defeccions d’allò que l’humanisme consideraria un dret ... També és veritat que anys enrere teníem l'escalf i suport d'uns veïnats més conscients i participatius. Però avui primen valors més nihilistes i la competitivitat, el triomf econòmic i una cultura evasiva son valors en alça. Un hedonisme mal entès ha fet que s’abandoni en mans dels polítics assumptes que reclamen l’esforç de tothom, així els partits -que majoritàriament anteposen els seus interessos als de la col•lectivitat- de vegades actuen d’esquena al bé comú. Mentrestant, el ciutadà s’escarxofa, com tu dius, amb la consciència endormiscada per la brutícia televisiva, les “proeses” dels famosets i les competicions esportives, és la versió moderna del “pan y toros” dels oligarques antics.

Per fer-ho més difícil tenim barris que s’estan convertint en guettos... ¿com es pot fer pedagogia de ciutadania, higiene o integració, en reductes on la primordial necessitat és sobreviure en condicions radicalment adverses? On la població té prioritats com ara reagrupar una família dividida entre dos continents, trobar feina, aconseguir uns papers o esquivar la policia que els encalça (de vegades sense motiu). Tampoc hi ajuda el clima d’aversió que provoquen les pràctiques obscurantistes de les religions, que inciten a la desobediència vers llibertats que hem assolit al llarg de segles i sacrificis. Però com diu la LO, no perdem l’esperança!

Pere - 11/02/2006 12:13


Bones Pere!
tu també estas aquí?
jo crec que és la última opció: "algú vol provocar una passa de tifus o còlera i resoldre el problema humà per la via ràpida".

si senyor!

Estanislau Verdet <pauvallve@gmail.com> - 11/02/2006 12:40


Siguem equànimes: pensem en les rates, aquests simpàtics rosegadors deuen fer Festa Major amb tanta immundícia!

Set-ciències - 11/02/2006 13:03


Pere, tinc curiositat si has fotogafiat el Patio 27 per dins i la mesquita.
A l'altra entrada del carrer( Avinguda del Carrilet) hi ha el solar on s'aixecava el restaurant "Estrella del Sur" que va ser notícia per que farà aproximadament dos anys el seu propietari, en Pepe Molina, es va atrinxerar i fer fort armat amb una escopeta per tal evitar el seu desnonament.

Enric - 13/02/2006 23:23


Aquí hi hem d'anar plegats, tu m'ho vas suggerir... i jo m'ho reservo.

El Pere - 14/02/2006 01:28


Notícia bomba, Pere, aquesta setmana una brigada de neteja ha deixat aquest indret com una patena.Com que no crec emb casualitats estic segur que el teu reportatge fotogràfic i les opinions dels amics bdebarnautes han tingut molt a veure.
Aprofito per convidar, a tots i totes als que agradi les tradicions i els caramels, a la festa de Sant Medir que el proper diumenge dia 5 es celebra a la Bordeta (Constitució-Olzinelles) i on participen moltes colles d'arreu de Catalunya.
La Comissió de veïns aprofitem per fer una petita mostra fotgràfica de la història del barri i copsar les inquietuts dels veïns. Aquest any toca , naturalment, Can Batlló.

Enric - 02/03/2006 00:01


Ja m'agradaria estar segur que hi hem pogut influir, ja. Tot i que no em se imaginar alguns talossos visitant el "nostre" web. De tota manera, encara que només sigui per aquesta remota possibilitat, no afluixem!

Pere - 02/03/2006 08:55


Crec saber cóm ha anat aquesta "casualitat". Una companya periodista del diari El Punt va veure en aquesta pàgina l'abocador urbà i em va comentar que en volia fer una notícia. No ho ha arribat a publicar, però, perquè es veu que just tenia concertada una entrevista amb la regidora del districte i li va comentar el tema. M'explica que això va ser dilluns, i que la regidora es va quedar molt sorpresa (o ho va fer veure) i va dir que desconeixia que hi hagués aquesta brutícia acumulada. En tot cas, sembla que va actuar.

Lo - 02/03/2006 14:35


Com bé suposeu de casualitat res, ja que són molts els veïns del barri que han protestat per aquesta deixadesa i fins i tot l'emisora local del barri, Sants-3 Ràdio 103,2 FM, ha donat veu a algún veí per fer una denúncia pública, i em sembla recordar que Línia Sants, periòdic quinzenal del barri, també portava un reportatge en el darrer número de febrer.
Perdoneu, però em feia tanta il-lusió pensar que haguéssim pogut influir!.Això es diu somiar truites.
En quan a la sorpresa i desconeixença de la regidora,taronges de la Xina! , que aquí ja ens coneixem tots. Ja sabeu, qui no plora no mama, i mentres tothom estigui quietet i no protesti aquí no es mou ni Crist.

Enric - 02/03/2006 22:20


Doncs jo crec, Enric, que tal i cóm ha anat la història tens dret a pensar que sí que hi pots/podem haver-hi influit. Si la regidora se'n va "re-assabentar" pel comentari d'una periodista va ser perquè la historia va aparèixer aquí, i també per totes les denúncies que comentes i que, al cap i a la fi, són de gent del carrer que es mou, actua i fa públic el que no rutlla a la ciutat.

Lo - 03/03/2006 12:08


Tant si hem fet bellugar la cosa com si no, el que val la pena és estar amatents i no deixar que les situacions anòmales s’eternitzin o restin en la impunitat. Hem d’exercir tots els nostres drets de ciutadania i cada cop que es lesionin o menystinguin, denunciar-ho. Ja sabem que hi ha els canals instituïts, però no sempre funcionen i en el millor dels casos tendeixen a la lentitud, això ho sabem prou bé els que algun cop hem treballat en alguna plataforma de mobilització ciutadana. Ara mateix ja tinc altres temes de reclamació per a fer públics -que dosifico per no acaparar el web- i penso que donar-los a conèixer en qualsevol àmbit de comunicació només pot ser bo i útil... el silenci afavoreix les transgressions.

Pere - 03/03/2006 12:11
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010