Portada » Eixample

Carril bici?

LLOC: Tarragona (Eixample)
DATA: Divendres, 22 de juliol de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Sorpresa! Els vianants també prefereixen passejar per la via reservada als ciclistes, per què deu tenir tant d'atractiu?... I si vas per la Diagonal, igual.

8 comentaris


doncs pq el carril bici hauria d'estar per on passen els cotxes i no a la vorera. Si et fixes, entre el carril i les motos aparcades no hi ha gaire espai per passar.

Nuit - 22/07/2005 20:49


Sí... i no, per que a l'esquerra, darrera el rengle d'arbres i els bancs per seure, hi ha una bona amplada de vorera i hi transitava molta menys gent, i això era així des del començament del passeig i les bicis havien de sortir contínuament de la seva pista. Altra cosa és el que dius: que el carril s'hauria de fer a la calçada -com al Paral•lel o al carrer Provença- i ben segregat dels vials dels cotxes amb impediments notoris ressaltant del terra.

Però és que em sembla que quan caminem ens hi fiquem per una pulsió inconscient, allò de seguir un camí traçat acostumats com estem a seguir instruccions i no explorar innecessàriament. Em penso que algú amb coneixements dels intríngulis del coco humà ens en podria dir alguna cosa.

Pere Castaño - 22/07/2005 21:47


jo sóc ciclista urbà, i molt sovint veig ciclistes que quan veuen un vianant al carril bici, en comptes de fer una essa, esquivar-lo i llestos, s'entesta a passar pel carril bici i queixar's-hi. Per fer això, que es compri un cotxe, que és el mitjà adequat per circular amb nervis i tocant els collons a la gent.
Jo vaig amb bici per diversos motius. El més important és perquè em dóna llibertat i anarquia. És a dir, de la mateixa manera que em salto els semàfors vermells (és el premi que considero que tinc respecte als cotxes a canvi d'haver de pedalar), accepto i respecto que els vianants passin per on vulguin.

joan - 23/07/2005 19:26


Joan , amic, l'anarquia és una altra cosa... Una ciutat és una mena de màquina en la qual hi funcionen molts i molt variats sistemes o, si ho vols més clar, un lloc on hauríem d'aconseguir ser lliures... pagant el cost d'aquesta llibertat. Així, ens hem d'organitzar de manera que en exercir aquest dret d'interpretar la vida a la nostra particular manera, no lesionem o interferim en l'estil de vida d'altri. Hem d’ordenar el trànsit d’igual manera que ens dotem de lleis civils i penals, no per limitar-nos sinó per establir unes parcel•les de llibertat que no retallin les que altre hagi triat per al seu desenvolupament. Si s’ha acordat que el ciclista té un camí preferent, el vianant hauria de respectar-lo en la mesura que no li causi cap greuge. És per això que he gosat plantejar la teoria de que aquesta pacífica invasió que fem, tot caminant, dels vostres vials te quelcom a veure amb una conducta induïda, i només suggereixo que els analítics del nostre inconscient hi tenen alguna cosa a dir.

Jo m’ofereixo a qualsevol sessió psicoanalítica, sempre que no em posin en mans d’algun especialista argentí. I no és per res, sinó que amb ells m’estimo més fer un àpat de carn rostida.

P. Castaño - 28/07/2005 23:13


Jo vaig per Barcelona en bici, el motiu principal es per que no soporto agafar el metro en hora punta i sentir l'escalfor de la humanitat i les seves olors.

No considero que per anar en bicicleta tingui el privilegi de saltar-me els semafors, de fet els respecto més com a ciclista que com a vianant. Espero que mai tinguis un accident Joan, que per aixo serveixen els semafors, per regular el transit i evitar els accidents i un ciclista que es salta els semafors es un perill per ell mateix i per als altres.

Em possa dels nervis anar per un carril bici i trobar obstacles, ja siguin vianants, cotxes, motos, contenidors, ...

Es cert que hi ha molts carrils bici que estan molt mal colocats, ja sigui per la calçada o per la vorera ja que on no hi ha vianants hi ha cotxes parats. Pero també es veritat que sembla que la gent vagi pel carril bici per afició, a l'avinguda meridiana el carril bici està a l'acera tocant a la carretera i pel costat dels vianants hi ha uns arbres que separen els 4 metres d'acera dels vianants del metre que tenen els ciclistes i tot i així hi ha un munt de gent que continua circulant per allà.

Personalment si vaig per carril bici no em dona la gana d'apartar-me, si ho he de fer ho faig pero abans pito a qui sigui, excepte a persones en cadira de rodes. Si hi ha uns carrils diferenciats no hi ha motiu per anar per on no toca, tots hem de tenir una mica de respecte, ja sigui a peu, en bicicleta, en moto o en cotxe.

-Lia- <lia166@hotmail.com> - 15/09/2005 17:40


Cada dia agafo l'autobus 33 per anar a la feina i la veritat es que es una autentica aventura esquivar els ciclistes. No penso que sigui per incivisme per part dels ciclistes (pocs queden civilitzats) ni tampoc pel que fa als vianants (que algun civilitzat tambe queda). Crec que es un problema d'empatia per part de tots per poder conviure millor amb les traves que ens posa l'ajuntament. A la diagonal amb Muntaner direccio zona universitaria tal i com baixes del autobus ja et trobes en una gabia limitada per el carril bici i els "parterres" d'herba que ens han colocat per aumentar el nombre de m2 de zones verdes a Barcelona. Una vegada superat aquest obstacle, creuem Muntaner i... chachan! no hi cap troç de vorera per a vianants. Tota la seva amplada esta ocupada per els famosos "parterres" d'herba, el carril bici i el fabulos quiosc. ¿El peatons hem d'aprendre a volar?

OLGA <ovidales@hotmail.com> - 10/10/2005 13:32


És cert, aquest punt està molt mal resolt. El quiosc obert ocupa tot l'ample de vorera deixant només el carril bici per a poder passar entre ell i els parterres, i el fet que coincideixi amb la parada d'autobusos no fa més que agreujar la situació. La "solució" és el bonic "ceda el paso" que han pintat a terra als ciclistes... ¬¬

Mi K - 11/10/2005 00:53


A la diagonal, que utilitzo com a ciclista cada dia, hi hamolts punts conflictius. LA parada de bus de Muntaner, la sortida del metro a Maria Cristina, totes les cruïlles on s'acumulen cotxes que volen creuar la diagonal... i un llarg etcètera.
Jo sóc dels que pretenen, amb la bici, anar pel carril bici, per allò de sentir-se còimode amb el mitjà, i utilitzar els recursos que ens posen, molts menys dels que caldrien, tot sigui dit. La pregunta que em ve constantment al cap és: Els peatons no saben quan estan creuant el carril bici? No podrien tenir la decència de mirar abans de creuar? Jo intento ser mínimament civilitzat, però crido sovint i recordo al personal que estan passejant epl carril bici.
Tot i així, estic amb el Pere que alguna cosa incoscient us porta a pasejar pel carril bici, jo m'hi he trobat de tot. Des de qui passeja el gos, a qui hi passeja les criatures amb el cotxet, els avis amb la cadira de rodes, i qui munta reuniuons d'empresa parats al bell mig. Tant poc s'estima la gent la vida, algun dia ens farem mal, tots plegats.

kpd - 11/10/2005 18:19
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010