Portada » Eixample

AVE (maria santíssima!)

LLOC: Estació de Sants (Eixample)
DATA: Dimecres, 25 d'octubre de 2006
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Aquests dies que la gloriosa RENFE està de lamentable actualitat, gràcies a les molèsties que ocasiona als soferts usuaris, recordo que fa mesos havia llegit a la premsa l‘acompliment d’un aniversari ferroviari: el 10 de maig de 1990, el tren francès TGV va atènyer la velocitat de 510,6 quilòmetres/hora; setze anys i mig més tard, la joguina “avícola” del fatxenda, i desastrós -i sortosament ja fora de servei- senyor Cascos, es dirigeix cap a Barcelona (si és que mai hi arriba... que de moment es queda a mig camí) a la vertiginosa velocitat del dos-cents quilòmetres a l’hora; encara no el 40 % de la marca dels francesos. I encara van fer la gracieta d’adornar el logotip amb unes ales!... deuen ser de gallina ponedora, per la facilitat amb que parlava de los “güevos”, el malastruc ministre.

Si no fos per la consellera Tura, jo mateix podria superar llargament aquest trenet espanyol amb el meu cotxe... En alguns sentits, hom té la impressió que estem vivint en un país d’opereta!

Nota: l’enginyosa –i expressiva- il·lustració l’he manllevat de la tira còmica setmanal que fa el dibuixant Carlus per al diari internàutic laMalla.net.

64 comentaris


I, al damunt, les obres estan convertin en un autèntic malson el servei de rodalies de Renfe, que és el fa servir més gent. Ahir, els responsables del Ministeri de Foment, de Renfe, de l'Adif -l'empresa pública responsable de les obres de l'AVE-, en fi, que no hi faltava ningú.. Ahir, deia, van venir a Barcelona a disculpar-se. En la roda de premsa, entre els tres representants públics van repetir la paraula 'disculpes' fins a quinze vegades.

Lo - 26/10/2006 10:02


Que amables! Però si per casualitat parles amb aquests senyors ja els pots dir que el que cal son inversions, les disculpes estan bé, però no serveixen per a adobar les instal·lacions.

P. Castaño - 26/10/2006 11:42


Ho deuen saber... en el fons les 'disculpes' deuen ser per haver tingut la xarxa gairebé abandonada durant anys, per haver-se negat a fer les inversions que calia i per, quan es paguen les conseqüències d'aquesta manca d'inversions amb retards i averies continus, acabar-ho d'adobar amb una manca absoluta d'informació. Sí, amb les disculpes, siguin 15 o 150, jo també crec que no n'hi ha prou.

Lo - 26/10/2006 13:31


No se on vaig llegir que la velocitat d'algunes línies regionals de Renfe (em sembla que la de Puigcerdà) és la mateixa ara que la de fa 50 anys! En aquest país si no tens cotxe no pots moure't, literalment.

Nuit - 26/10/2006 15:23


Doncs prepareu-vos, la setmana passada els responsables de les obres de l'ave i els responsables del Districte ens van anunciar,a la Comissió de seguiment que abans de que acabi l'any,possiblement al desembre,tallaran l'Avinguda de Roma,en el tram comprés entre els carrers Llançà i Entença, per tal de reforçar la llosa que cobreix les vies.
No em recrimineu haver escrit l'ave, ho he fet expresament.Això en lloc d'un tren alta velocitat es sembla més al tramvía de Mataró que cantava la coneguda cançó.

Enric - 26/10/2006 20:42


Els de Mataró
tenen un tramvia
que n'és de cartró
i va per la via
tralarà, la, la, la
collons quin tramvia
tralarà, la, la, la
que bé que si và!

Et refereixes a aquest, potser?

Set-ciències - 26/10/2006 23:29


Això mateix el que el conductor se'n surt del ruta ,perqué és un fill...de Calcuta.

Enric - 26/10/2006 23:56


... al primer revolt
se'n surt de la ruta
per que el conductor
és un fill de... Calcuta
Tralarà, la, la, la...

Set.ciències - 27/10/2006 08:46


El tren pinxo
de Banyoles
és el més
bonic de tots.
Fet de llaunes
i caçoles
i barrets de capellà
Tralaralà, la, laaa...
i barrets de capellà

(Versió "comarques gironines", per en Set-ciències)

Lo - 27/10/2006 15:20


redèu! esteu tots tocats del bolet ;D

Nuit - 27/10/2006 17:16


I tu, criatura nocturna, què hi fas navegant de dia?

Set-ciències - 27/10/2006 17:57


Maledicció! M'he deixat l'accent a "què"... que algú hi posi remei, si us plau!

Set-ciències - 27/10/2006 17:59


Ja,potser si,Nuit,però els tocats del bolet i els nens són els únics que diuen les veritats sense embuts. Per cert,saps d'on ve
aixó de "tocats del bolet"?.

Enric - 27/10/2006 18:18


Jo sí que ho se...

Jo - 27/10/2006 18:25


Gràcies, bufones! Què faríem sense vosaltres...

Set.ciències - 28/10/2006 09:01


Segons un estudi fet pel Dr. Josep Mª Fericgla, Director de la Societat d’Etnopsicologia Aplicada i Estudis Cognitius (Barcelona ). ( http://www.uv.es/metode/numero31/24_31.html)
parla de l´us de la Amanita muscaria per part de la gent gran de la Catalunya rural d´aquest bolet , i diu " Per exemple, els personatges fantàstics denominats en català focs follets i martinets, relacionats amb els efectes visuals de la muscaria; o la frase feta catalana estar tocat del bolet, el sentit de la qual, amb un canvi de contracció, és pot interpretar com “estar tocat pel bolet”, en una clara al·lusió als seus efectes embriagants.

Carles ؃ - 30/10/2006 13:41


En el meu cas s'imposa l'origen i em decanto per l'expressió: "tocat/da per la Tramuntana". Tot i que s'han fet estudis sobre els efectes del vent en l'estat psíquic, no sé si trobaríem treballs concrets d'alguna societat d'eologia (?) catalana...

Lo - 30/10/2006 15:39


La tramuntana no té efectes psicotròpics, els bolets sí. La "tocadura" del vent és més psíquica que somàtica... Ara mateix m'estic imaginat l’amiga Lo enmig d’un dia de forta tramuntanada i després d'haver ingerit un "platillo" guarnit amb amanites muscàries...

Inenarrable, fastuós, diví!

Set-ciències - 30/10/2006 16:06


En Carles ho ha explicat d'allò millor,però jo tenía entés que no només es refería a la ingestió de bolets del tipus Amananita Muscaria, que produeix al.lucinacions,sino a la ingesta de qualsevol altre bolet,que sense ser mortalment verinós, produís un cert malestar.
Ja veieu en un tres i no res hem passat de l'AVE al bolet com qui no vol la cosa.Som el que no hi ha.

Enric - 30/10/2006 23:44


Totes les cultures antigues participen de l'afany de transcendir la realitat, qui ho ha fet amb bolets (més d’una espècie), qui amb fulles de coca, altres amb cascall... Fins tenim el testimoni d'animals que s'engaten amb el consum de plantes que contenen alcaloides al•lucinògens, aquest és un fenomen prou estudiat quant a les conseqüències tot i que de les causes en sabem molt poc.

Altra cosa és la estupidesa que fa passar trens veloços per terrenys impossibles, com ara el cas del traçat que van dissenyar els sapastres a les ordres del Ministerio de Fomento (potser s’hauria d’haver dit Ministerio del Jumento...) per algunes zones d’orografia estantissa de l’Aragó, malgrat els advertiments del geòlegs locals.

Totes dues coses son expressions de les limitacions humanes i les ganes d’evadir la quotidiana rutina, potser no son qüestions tan allunyades com suposa el bon Enric...

Pere Castaño - 31/10/2006 00:13


No és per alarmar-vos peró, donat que tot el que toca ADIF, la constructora de l'AVE, es cau, es trenca o s'ensorra... imagineu el que pot passar quan es possin a perforar el carrer Provença?

I el més trist de tot aixó és que la culpa no és de RENFE, ni d'ADIF... aquests només fan el que van decidir els polítics, emperrats en que el trenet habia de passar pel centre de Barcelona, quan el més lógic és que passes pel nord, amb parada Sant Cugat, Cerdanyola, Montcada, per exemple. És la meva opinió peró hem de començar a pensar en termes més meropolitants a l'hora de fer infrastructures i deixar d'encabri-ho tot pel coll d'ampolla de Barcelona Sants. Que faran, ara, quan vulguin posar més vies de rodalies, no hi cabrán.

Nuit - 15/11/2006 14:16


El proper diumenge 19 a les 12 hores la "Plataforma contra el plá de l'estació i pel soterrament de les vies" organitza una visita guiada,que anomenen "La ruta dels Nyaps" on mostraran, a tot aquell que hi vagi, totes les aberracions arquitectòniques i urbanístiques que s'hi estan fent.Pot ser interessant. El punt de trobada és la plaça d'en Joan Peiró. Diuen que després faran un vermutet a Can Vies.

Enric - 16/11/2006 20:55


Donat que es inarreglable ja, aquesta trobada em
deprimiria una mica (ja se sap: ojos que no ven...)

Nuit - 17/11/2006 11:57


Dona... cal considerar també el vermut, no? Em sembla que té efectes antidepressius.

Set-ciències - 17/11/2006 12:30


...cartera que te vuela).Que és el que estan fent amb nosaltres,actuacions al marge de l'opinió i necessitats dels ciutadans.Si no pregunteu als veïns dels carrers de l'Eixample que els hi passarà l'AVE per sota en contra de la seva voluntat.

Enric - 17/11/2006 23:04


Actuacions al marge del sentit comú, diria jo

Nuit - 18/11/2006 01:19


Mai més ben dit,Nuit.Com deia en Quevedo i cantava en Paco Ibáñez:"Poderoso caballero es don dinero".
De totes maneres si ens callem,sembla que els hi donem el vist i plau,no?.

Enric - 18/11/2006 11:33


Les notícies aparegudes a la premsa,ràdio i televisió, respecte a les esquerdes aparegudes a molts habitatges del Prat no fan només que confirmar les temences que, molts veïns de Barcelona, tenim del que pugui passar quan comencin a foradar els carrers Provença i Mallorca. Tot i que la mjoria del trajecte estarà a més de 30 metres, que Déu ens agafi confesats.

Enric - 18/01/2007 00:00


En feu un gra massa tots plegats, no es pot anar contra el devenir del temps; també Persèpolis, Palmira, Petra, Macchu Pichu, Pompeia, la mateixa Empúries -tan propera- van ser ciutats ben vives i pròsperes... fins que van iniciar una inflexió història que va dur-les al llanguiment i la desaparició, en algun cas va ser una invasió enemiga, en altres forces tel•lúriques, o simplement una desviació en les rutes del comerç (causades precisament per la millora de les comunicacions, en canviar els camells per eficients vehicles de motor)... Doncs acceptem que el progrés porta canvis i que a Barcelona potser li ha arribat l'hora de la ruïna de la mà d'un tren veloç!

Encara hauríem d'estar contents del retard amb que arriba, que ens ha donat uns anyets més de coll per anar fent les maletes.

Resignació i conformitat germans, petits i grans...

Set-ciències - 18/01/2007 08:32


Pere: El comentari iniciat per vosté l'octubre de l'any passat ha recobrat rabiosa actualitat avui pel tema de le esquerdes.
Si algún día veu "el cor de la ciutat" hi surten imatges d'obres a la Plaça Espanya on es veuen uns obrers fent les obres "a mà" i pencant amb braços i cames a tota pastilla.
Les "tunneladores" actuals, Déu em guard de fer esment del seu preu, fan la feina " a lo béstia" i els técnics es posen vermells quans s'els demanen garantíes.
Jo pateixo per la Sagrada Familia, l'indret més visitat pels turistes encara que com a record s'enduguin un barret mexicà. No em puc imaginar que una de les estàtues de Miserachs caigui a terra per motiu del "Ave María santíssima"!

Joan Macià Prat <joanmacia4@joanmacia4.com> - 18/01/2007 09:44


Benvolgut Joan Macià, en Miserachs (Xavier, 1937 – 1998) va ser un eminent fotògraf, però no crec que mai esculpís gaires estàtues... És clar que vostè es deu referir a Josep Maria Subirachs; aquest sí, escultor, que ha guarnit la façana de la Passió del Temple de la Sagrada Família. Val a dir, però, que si l'únic dany urbà que causes a la ciutat el controvertit AVE, fos el davallament de les figures que hi ha instal•lades a la dita façana, potser més d’un se sentiria alleujat, per que hi ha un corrent d’opinió -força estès- que les considera un dels desastres més flagrants que hagi patit el temple en la seva centenària trajectòria constructiva.

Set-ciències - 18/01/2007 10:02


... ara que hi penso, el que sens dubte seria dolorós -per als admiradors i els detractors del també eminent escultor- fora que alguna de les figures de la Passió caigués damunt d'algun d'aquesta barrets mexicans cofant la closca d'un bocabadat japonès (o noruec, tant se val...), aleshores sí que seria lamentable, i un reclam pèssim per a la indústria turística.

Set-ciències - 18/01/2007 10:28


Excel.lent i amable forma de rectificar-me Setciències. Gràcies.
Em sona de lluny la polémica sobre Subirachs. La meva opinió de neòfit en art es que les modificacions ni que siguin molt justificades, d'un projecte original, inclús a risc que aquest quedi inacabat, no les entenc ni les trobo bé.
Es , mal comparat, com tampoc entenc que un famós cuiner de Sant Celoni es dediqui a vendre cullerots. Cadascú...a la seva feina.

Joan Macià <joanmacia4@joanmacia4.com> - 18/01/2007 19:50


Vaja, una ocasió de polemitzar perduda! Si el bon Joan Macià no ho fos tant de bo (a mi m'ho sembla) no hauria desaprofitat la ocasió de picar-li la cresta al borinot d'en Set-ciències, que s'ha reputat com un torra... cordons de primera. Però vaja, ja ho faré jo: per una banda a mi no em costa gens de declarar-me completament en desacord amb la intervenció d’en Subirachs, la estètica que va infondre a les seves imatges la trobo ben desafortunada, i el que em sembla pitjor és que s’inscriu en un corrent estilístic d’una època molt determinada que -per dir-ho suaument- estava totalment passada de moda quan va assumir la realització d’aquesta façana i que ni en el seu moment de vigència va agradar-me gens ni mica.

I ara una observació per a J. Macià: tampoc estic d’acord amb el que diu sobre les intervencions en projectes aliens, en primer lloc per que el del temple no era acabat del tot, de manera que la decisió compromesa i difícil era si es tirava endavant la construcció un cop desaparegut Gaudí, o no... i jo crec que sí, per que és consubstancial al mateix plantejament inicial que contempla la participació popular amb les aportacions voluntàries, cosa que impossibilita de fixar-ne un termini, la desaparició de l’arquitecte no podia deixar l’obra inacabada. D’altra banda, la major part (si no totes) de les grans construccions històriques han superat la vida dels mestres d’obra, passat per diferents arquitectes i èpoques i fins canviat d’estil, precisament per la durada de l’obra, amb això no fem més que reproduir la tradició que ha conformat tants i tants monuments antics.

Però no puc deixar de dir que admiro sincerament Subirachs si ens referim al conjunt de la seva obra, com també que la única vegada que hi he tingut tractes em va fascinar la seva qualitat humana. Va ser amb motiu d’una exposició que feia a una galeria del carrer Consell de Cent, prop de Balmes. Jo hi vaig anar amb la meva filla que aleshores tindria uns deu anys, segurament va percebre amb quina atenció ella es mirava els seus treballs i en sentir que l’Agnès em preguntava a mi alguna cosa relativa a una de les peces va acostar-se-li per tal de respondre ell directament... ja no es van separar en tot el recorregut i va tenir la paciència i la gentilesa de mirar de fer-li entenedor tot el sentit i la tècnica del que hi havia exposat, a la nena li va causar una gran impressió aquelles atencions d’un artista tan rellevant i jo vaig agrair-li sincerament. Tot plegat em legitima per a dir que de la mateixa manera que l’admiro en el conjunt de la seva petja creativa, em desagrada la seva intervenció a la Sagrada Família.

Pere Castaño - 18/01/2007 20:34


Amic Set-ciències,estic d'acord amb tu que el progrés té un preu i que molts cops el perjudici d'uns pocs és un benefici per molts.En el cas que ens ocupa aquesta segona circumstància s'inverteix i una solució polític-económica no beneficiarà a una gran majoria de ciutadans,si no hi hagués cap altra solució, doncs a callar,però aqui hi ha una sèrie d'obscurs interessos que fan que s'imposi la pitjor de les solucions possibles.

Pere a mí el que està fent en Subirach tampoc m'acaba d'agradar,però potser qui ho valorarà millor seran els que vindran darrera nostre.Suposo que Eiffel abans i Calatrava ara, cadascú d'ells en el seu temps, tindríen detractors. Ja saps allò dels gustos i els colors,oi?.

Enric - 18/01/2007 21:44


Ui, ui, Enric, amic cibernètic, jo no he abonat de cap manera la teoria que calgui posar en perill ningú per que el trenet avanci; que quedi clar que en el seu dia jo vaig donar suport al traçat del litoral o, en segon lloc, per el Vallès, cosa que certament aniria en detriment de la capitalitat de Barcelona, un greuge que no veig convenient per a la nació catalana sencera, que necessita d’una capital potent, protagonista i que compti en l’escena política internacional. Podria citar textos publicats per mi en aquest sentit... i signats amb el nom que em van imposar el padrins de bateig, res de pseudònims. És més, a mesura que hi penso, no tinc tan clar que les velocitats que ens prometen siguin tan positives... abans ens calen altres comunicacions de mercaderies amb el mercat internacional que no pas un vehicle per a que vinguin a esquiar els súbdits de la Aguirre. Decididament, si hagués de triar, més aviat hauria fet una línia cap a Europa que cap al malic d’una Espanya que ens escanya amb tanta mala ganya (Apa, un rodolí trifàsic!).

Vaja, que no estic gens a favor de pagar cap preu per un assumpte que no veig clar, així que no m’assenyalis amb el teu dit justicier.

Set-ciències - 18/01/2007 23:01


Home, Enric, en Gaudí també va passar per el calvari de les crítiques dels coetanis, això els passa a tots aquells que obren camins nous en l'art (també en temps reculats d'ignorància, en el món dels que recercaven en el món de la ciència, l'església va cremar Miguel Servet i van estar a punt de carregar-se Galileo, entre altres malvestats), sembla natural que la gent es resisteixi a abandonar els antics codis estètics o assimilar-ne de nous sense més, però és que Subirachs –repeteixo: a qui admiro i respecto- en aquest cas va recular a uns postulats estètics tronats, oportunament arraconats i que mai van aportar res al món de les belles arts. A mi em recorda un estil que es va donar a les parròquies que volien ser aperturistes i trencar motlles en la iconografia, però que va produir-se a partir d’artistes d’estar per casa, sense formació ni geni, només amb ganes de fer una imatgeria més sintètica per simple reacció contra el classicisme, contràriament el que es va aconseguir va ser un hieratisme artificial sense rigor ni ànima. Però no m’escoltis a mi, només cal veure qui es va posicionar en el seu moment contra les figures de la Passió, consultem les hemeroteques i trobarem veus força més solvents que la meva.

Pere Castaño - 18/01/2007 23:41


El desembarc d'informació i documentació sobre aquest tema em supera, la veritat. Aprenc cada día i m'agrada.
El que si vull dir(encara que recorrent) es que, desgraciadament a Gaudí el và atropellar un tranvía......i àra...el pot atropellar l'Ave maría santíssima!

Joan Macià <joanmacia4@joanmacia4.com> - 19/01/2007 12:31


Sí... si mai arriba!

Set-ciències - 19/01/2007 13:04


Amics, vist per sentència.Segons notícia que porta avui El Periódico, el projecte de travessar, l'AVE, per sota Barcelona, es considera "indiscutible".Així ho han decidit a Madrid, com no, el President Sr.Montilla ,l'alcade Sr.Hereu, la ministra Sra.Magdalena Álvarez, el conseller de Política Territorial Sr. Nadal, el delegat del Govern Català a Madrid Sr.Martínez Fraile,el tinent d'alcalde Sr.Casas,esl presidents de RENFE i ADIF, el delegat del Govern aCatalunya Sr.Rangel i el secretari general d'infraestructures del Govern central Sr. Morlán. O sia a posar-nos fulles i a passar pel broc petit de l'embut.

Enric - 11/02/2007 14:05


És pénos, tant malament ho fem nosaltres per a tenir aquets politics, és per a sortir de la dita, tenim el que ens mereixem, crec que la societat no es mereix els politics que tenim.
L'inconvenient es que no hi ha on escollir.

kim - 12/02/2007 02:29


Hi ha històries com aquesta penjada per en Pere Csataño fa més d'un any que, no sols està de rabiosa actualitat, sino que en lloc d'anar el seu desenllaç a millor, aquest va empitjorant a passos gegantins.
El bo i millor de la qüestió és que no hi han responsables i que no hi hagi ningú capaç de tallars caps. A qualsevol empresa, privada per suposat, que els seus dirigents o técnics produissin tal nombre de perdues económiques i de credibilitat durarien el que un caramel a la porta d'una escola.
Ah! i insisteixo, aquí no és salva ningú. Aquest projecte es va aprovar, contra l'opinió de molts veïns i veïnes, quan era ministre de les Espanyes en Ávarez Cascos(PP), conseller del ram a Catalunya Felip Puig(CIU), alcalde de la nostra ciutat l'ínclit Joan Clos, i tot amb la aquiescència de ERC i ICV. O sià que tacats tots, eh?. Quelcom fa olor a podrit en aquesta història.

Enric J.S. - 07/11/2007 17:40


Pere, perdona per haver canviat el teu cognom; suposo que et creuràs que no hi ha cap mala intenció. Ja vaig apressat com les obres de l'AVE i així em surt l'escrit. Potser les boniques administradores ho poden corregir,qui sap.

Enric J.S. - 07/11/2007 18:27


No tinc temps, ni per a gratar-me el clatell, i prou que em dol no compartir de fa tantes setmanes aquest web amb els amics; però la revifada d'aquest assumpte del tren veloç potser m'animarà a polir un escrit que vaig fer fa dies, abans no perdi actualitat... Encara que tinc la impressió que n'hi per dies d'aquest immens bunyol.

De tota manera, gràcies a ell tenim ben distret l'Enric; me l'imagino deambulant enfurismat pels escenaris del monumental nyap que els toca patir a la gent, des de Sants fins Bellvitge. Una idea: ambdues comunitats poden agermanar-se, com fan ciutats que comparteixen el conreu de la vinya, o l'afecció al rugby, posem per cas.

Ja m’imagino el cartell a l’entrada dels dos nuclis urbans: “La bonica vila de Sants agermanada en la dissort, plena de polseguera i sorolls, amb la pròspera vila de Bellvitge”... Penseu-hi, Enric.

Pere Csataño - 07/11/2007 20:02


És viu!, en Pere és viu, gràcies Deu meu!.
No t'equivocas amic, aquí a Sants n'hi ha molts que treiem foc pels queixals. I el que és pitjor: que no sabem fins quan.

Per altre banda aquesta idea d'agermanor no és nova; ja fa uns anys degut a la poca consideració que el Districte tenía amb el veinatge de la Bordeta varem proposar: o independitzar-nos o anexionar-nos a l'Hospitalet. Estàvem una mica sonats.

Enric J.S. - 07/11/2007 23:53


Feu-me cas, us provaria més una annexió amb Suïssa, que té una sòlida tradició ferroviària...

Set-ciències - 08/11/2007 23:07


En Set-ciències també és viu!. Quina setmana de resurrecció més joiosa que tenim!.
Aixó d'annexionar-nos a Suïssa ho tindrem en compte, però dubto que sigui per la tradició ferroviària;serà més profitós fer-ho per la seva tradició bovina, necessitarem molta llet perqué surtin bé aquestes obres.

Enric J.S. - 08/11/2007 23:57


Amén!

Set-ciències - 09/11/2007 07:52


Amb " ♪♫♪♫♪♫ AVE ,♪♫♪♫♪♫ AVE i ♪♫♪♫♪♫ RODALIES .... ♪♫♪♫♪♫ menjarem el "jalar" fred ♫♪♫ com cada diaa ♫♪♫

Carles ؃ - 09/11/2007 13:04


He escoltat que la reprovació a la ministre de "Ens estàn Fument", la senyora Partia, ha estat rebutjada.
Visca les decisions amb tripijoc!(aixó si, democràtiques).

Enric J.S. - 27/11/2007 23:31


Diuen que a la del "fument" no ens la treuran ni amb salfumant!

I anar fent...

Set-ciències - 27/11/2007 23:47


¿Ai, quina poca fe, teniu?
No hi ha mal que duri mil anys.
Si tenia que arribar al 1997 i no u van fer, es degut a que la Sagrada Família tindra molts mes elements per caure quant passi de aquí dos anys.

Kim - 28/11/2007 10:37


Hi ha peces que ja han caigut , i encara no han fet res els del AVE (que no el ave Mª que deuen cantar a dins).
No es caurien si ho haguessin fet els romans, per encàrrec de Cesar Augusto.

Carles ؃ - 29/11/2007 13:01


Amics, definitivament i om sempre, els "nacionals" ens han fet la gitza. No sé si recordareu que en un principi aquest Tren de Gran Velocitat havia estat batejat com a TGV, que és el que li correspon, però els del ministeri varen decidir que quedava poc clara la seva "espanyolitat" i per aixó ara ens hem d'empassar (i ho fem sense protestar) la denominació AVE, que vol dir més o menys Alta Velocidad Española.

 

Ció R. - 27/04/2008 19:31


TGV és TGV a França (train à grande vitesse) i a Catalunya (tren de gran velocitat).

A Espanya vàren posar AVE , Alta Velocidad Española , com posaven a les pel.licules americanes i angleses els títols més pintorescs i sovint ridículs.

Catalunya es més semblant a Europa en aquest i molts altres aspectes.

Espanya....es una altra cosa. Espanya "is different"

Joan Macià - 27/04/2008 21:40


La rancior patriotera dels espanyols els porta –massa sovint- a una mena de borratxera d’obnubilació mental, amb això del tren ve a ser com si la velocitat se l’haguessin inventat ells... es veu que la física com a llei universal no hi compta. Això em fa recordar l’estupefacció amb que vaig escoltar com, en una sèrie de TVE dedicada a l’historia dels jocs olímpics, i en un episodi situat a la Grècia antiga (òbviament abans de l’any 393 d.C., en que Teodosi els van abolir) la locució que acompanyava la representació d’alguna competició parlava dels atletes “españoles” que hi van anar, des de la península Ibèrica, a participar-hi.

 

Per a la llumenera que va escriure el guió, Espanya ja existia aleshores... i probablement l’homo erectus ja celebrava el “Día de la Raza”...  Són així ells, la pega és que ens han tocat de veïns!

Pere Castaño - 27/04/2008 21:50


Ai Pere, tant de bo que només fossin veïns…

Vicenç - 28/04/2008 08:38


Bona, Pere.

Joan Macià - 28/04/2008 11:22


em fa pensar :::: "un debat que comença a l'octubre de 2006, en un foro tant desinteressat com creatiu, que genera , a 16 mesos pasats, 58 comentaris .......

comença parlant de l'Ave  a Bcn , des de Mdr esclar .  ara solsament parla de els punts de vista de persones pesimistes sobre la relació Catalunya Espanya......

Des de la perspectiva que dona haver fet Entre el 88 i el dia de avui  en el BCN-MDR-BCN i viceversa (que no es el mateix) cada 10 -15 dies.......

Crec que sobre el SISTEMA i el FUNCIONAMENT de l'Ave  , cent i pico de dies despres de la seva posta en marxa, ..........

 hi ha COSES , costos , RESULTATS per l'usuari que no es diferencien en "DESCONSIDERACIO a l'usuari", del POT AERI de Iberia, El Pont de SpanAir o el de Vueling.

he agafat ja tres cops l'ave (+ cost , = velocitat - prestacions que ja eran superflues i absurdes, com per exemple que hi hagues devant la porta de cada vagó dels Altari 1 persona que no feia mes que dir te el que diu el bitllet numero de cotxe i seient,

 

Andreoo - 21/05/2008 17:54


En la retaila de "empreses" que subministren serveis al "AVE"

EN TOTS ELS CASOS SOBREN PERSONES EN TOTS ELS NIVELLS

desde les nenes i nens amb l'armilla verda eventualment  empleats (mesos) en Sants Estacio o Atocha, pasant per els tropecientos inspectors (jefes)  que revisen alló que está revisat en el mostrador de facturació de les vies 1 a 6 ,

Vias 1 a 6 que , a lque has de accedir despres de que en una mena de mostrador improvisat, els passatgers amb els seus equipatges fagin la seva tipica cua per recollir la targeta de embarc.

 

Anònim - 21/05/2008 18:19


tambe es digne de menció la escala mecanica que hi ha a continuacio del mostrador de embarc per accedir a les vies...... NO CABE LES MALETES i si algú va amb dues ...... que no li pasi res i ..... si es GRAN o te algunes dificultats de mobilitat(no diguis res de l'ascensor) ....... NO LI AJUDARAN , ni deuen estar per aixó mandale h..., ni ELS 7 INSPECTORS que miren com a molt la llista de passatgers , ni les 4 noies que hi han donant les targetes, ni la noie de verd de l'adif que l'indicará per aqui per allá ........

ni tampoc LSA PERSONA que esta a la porta de un dels 13 vagons que porta el tren.....

en , et fan pagar, 7,65 per treura ho per internet, un 15% si canvies el dia , les tases de l'estació i un increment de + o - 40 € per la ve lo ci tat !!!!!

pero bueno quien lleva este conglomerado de empresas ???

es para describirle uno a uno los diversos puestos de trabajo que me han "costado" que no prestado un SERVICIO entre sants i atocha   

Anònim - 21/05/2008 18:30


Interessant... Per fi, un usuari, i no ens descriu precisament un funcionament exemplar, no... De tota manera, jo continuo pensant que el que ens convé és una connexió ràpida -i eficient- amb Europa, dels detalls sempre ens en podríem ocupar i millorar-los; però, mentre aquest tren alimenti la servitud centralista, evitaré agafar-lo tant com pugui.

  

De passada, rebutjo el qualificatiu “pessimista” que m’engalta l’amic Andreoo, les relacions amb Espanya les considero sota una llarga experiència personal (més de cinquanta anys d’ús de raó, i alguns de eixelebrada inconsciència infantil i adolescent)), tot el que he viscut sota el govern espanyol ho qualifico de lesiu per a nosaltres -com a nació i contra la nostra cultura- de manera que ja no admeto parlar de pessimisme, sinó de constatació viscuda, i no espero que el futur millori, si no és que ens dotem de mecanismes de força davant de la rapinya centralista.

 

Pere - 21/05/2008 18:39


Ára faltaré al decoro:

El que ens està fent el govern central, digui's Zapatero, digui's Solbes, no es tan sols una flagrant i contínua desconsideració cap a Catalunya i els catalans , sino una altra cosa que té un nom inquestionable:

La puta i la Ramoneta.

Joan Macià - 21/05/2008 19:19


L'altre dia dos trens de la Generalitat per culpa d'un error humà? topen i tenen a centenars de viatgers sense saber que fer. Ahir prop de dos mil persones van romandre atrapades dins dels túnels que van d'Arc de Triomf a Sants durant un temps que oscil.là entre 15 i 60 minuts.

Com que ja s'ha aconseguit que arribi l'A.V.E., apa tots contents. Posem-nos fulles.

Maleniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, n'estem fins els pebrots!.

Enric J.S. - 27/05/2008 23:06
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010