Portada » Eixample

Dia de l'Orgull Gai

LLOC: Pelai / Balmes (Eixample)
DATA: Diumenge, 3 de juliol de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Avui us donaré una notícia que causarà perplexitat i sembrarà el desconcert entre tots els que creuen en la equitat i la justícia. He estat –per convicció i solidaritat- a la mani que reivindicava la igualtat de drets per als col•lectius d’homosexuals, lesbianes, etc. a Barcelona, el primer dissabte d’aquest juliol. No era una convocatòria qualsevol, calia encarar-se a la caverna religiosa i altres forces polítiques reaccionàries d’un país que no acaba d’entrar en el temps present i que les darreres setmanes han tret pancartes i consignes al carrer que criminalitzen i exclouen de la seva suposada “normalitat” a gent que tenen les mateixes característiques anatòmiques que tothom, a un col•lectiu que treballa i es compromet amb la societat que compartim, una gent que neix, creix i mor igual que tots nosaltres i que tria amb llibertat quina és la seva opció sentimental i sexual, però que ha vist com se li retallaven els drets socials sense cap justificació que no sigui la defensa tronada d’una mena de família que només fa que amagar la por al canvi i a la llibertat.

La notícia és aquesta: Us puc assegurar que a la mani per la igualtat i per els drets d’aquesta part de la població, marginada històricament per les classes dominants, no hi he vist cap bisbe, cap jerarquia eclesiàstica, ni cap ni un d’aquells polítics dels partits que han clamat per la família, però que mai s’han proposat defensar els famolencs, els marginats, els que pateixen malalties per manca de recursos i les víctimes de guerres de profit per als seus maleïts interessos. No n’hi havia cap d’aquells que han abocat bombes sobre famílies senceres i que han mort víctimes d’unes guerres que només persegueixen l’abaratiment del petroli i el gas, i l’abastament assegurat per a les indústries del primer món.

Avui he sentit per les venes un corrent de llibertat assumida amb i per tots els que s’han hagut d’amagar sota la intolerància ignorant, i m’he sentit com ells i amb ells. I puc dir a qui els cogui, que s’hi posin fulles, que això no ho atura ni Déu!

12 comentaris


Això, això!! I que quedi clara una diferència. En principi totes les manifestacions són respectables però n'hi ha, com aquesta, que es fan per reclamar drets. I d'altres (com les de la cosa aquella de la família) que el que demanen és que es neguin drets a algunes persones.

Lo - 05/07/2005 15:43


M'hauria agradat estar-hi... A canvi, vaig estar a la de Berlin, mes rua de carnaval que manifestacio.
M'alegro que s'hagi aprovat la llei del matrimoni i felicito a tots aqueslls que ja feia temps que voldrien estar casats i ara per fi tenen la oportunitat.
Es curios que un mateix pais sigui tan avansat i tercermundista a la vegada...

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 06/07/2005 16:42


Les manifestacions que havia vist altres anys a Barcelona, també eren "carnavaleres", força provocadores i amb molta ploma; personalment crec que amb la societat tan polaritzada que tenim i amb un nivell de rebuig encara prou elevat, no afavorien gaire a la comprensió i assumpció del problema. Ara que divertit sí que ho era!

Però aquest vegada es tractava d’oferir una imatge seriosa i combativa davant la reacció de la dreta recalcitrant i els defensors d’una moralitat petrificada i excloent. Crec que s’ha fet el que calia, en aquestes circumstàncies: oferir una imatge madura i cohesionada, amb un discurs ben argumentat i reivindicatiu. Els partits d’esquerra van aportar força gent i es van fer ben visibles amb moltes banderes i pancartes, feia goig!

Pere Castaño - 07/07/2005 21:26


Per cert, ara que estem amb el tema: el foro de la familia esta fent un referendum que vol presentar a les corts, per veure la opinio de la poblacio en relacio a la nova llei. de moment esta guanyant el no a la llei (tot i que ja esta aprovada!), aixi que toca votar!!

www.referendumfamilia.com

Yanahe - 11/07/2005 17:38


Estan incomprensiblement rabiosos, per començar la llei només afecta a les unions civils... els religiosos poden fer el que vulguin que ningú s'hi fica. I es clar que guanya el no per que la consulta es produeix en un entorn tancat i endogàmic. Jo els deixaria estar, que es llepin les ferides en el seu racó, el que cal és que la societat en conjunt avanci per camins de llibertat i justícia social. I els que vulguin controls morals que s'afiliïn al PP i se'n vagin a les esglésies; que per cert, cada dia son més buides, ho puc constatar per que darrerament hi entro sovint a fer fotos i només tenen fidels les que s’han “especialitzat” en població immigrada com ara la de Sant Agustí, que aplega la comunitat filipina.

Pere Castaño - 11/07/2005 17:48


Mira, ara sí que tan li fa. Des que ahir vaig conèixer l'existència d'aquest lloc i la vaig fer saber a coneguts i internautes, vaig anar mirant de tant en tant com evolucionava la proporció; pura curiositat. Doncs bé, aproximadament per cada 10 nous vots del NO n'hi havia 400 o 500 del SÍ.

Ara mateix hi acabo d'entrar i, oh sorpresa!, ja no reben més votacions doncs la llei ja ha estat aprovada... segons ells al senat el dia 29 de juliol!! Serà les presses en tancar la votació abans no es fes evident com en són de minoritaris.

Francament, no m'imagino a cualsevol altre país d'Europa una manifestació en contra dels drets d'unes persones i que no afecta per a res als drets de les demés. I a sobre tenen la barra d'utilitzar en els lemes coses com "la familia sí importa" (algú diu que no a la família?) i "por la familia, por la libertad".... ehem.... si és "por la libertad"........ la llei va pel bon camí, no? Quina manera de pervertir el llenguatge. Si és que no s'aguanta per enlloc!! Va, ja paro, que quan m'hi poso....

Mi K - 12/07/2005 12:46


Hem de ser conscients que bona part -si no tota- la força que tenen els que combaten la igualtat de drets i ens encotillen amb moralitats d’ultratomba, ve donada per un fet que es basa en una fal•làcia cada cop més evident: En aquest país gairebé tots som nominalment catòlics, això dóna a les jerarquies eclesiàstiques una representativitat que no els tocaria si només es considerés el nombre de practicants de la religió, però pel simple fet d’estar batejat ja figures en la seva nòmina per sempre més... i a mi em van batejar quan no tenia ús de raó!

Es valen d’aquest fet per obtenir consideració i pes estadístic, i és en funció d’aquest nombre suposat de fidels seguidors que l’estat finança l’església... o sigui que al cap i a la fi, som tots plegats qui paguem amb part dels nostres impostos la propaganda reaccionària de la COPE (per posar un exemple sagnant), els anatemes dels Bisbes i les boniques manifestacions “en defensa de la família”.

Jo me’n vaig avui mateix al Bisbat de Barcelona a ingressar una instància amb la qual demano que se’m doni de baixa de la institució; d’aquesta acció se’n diu apostasia i si tots els que viuen al marge de les seves maquinacions involutives -i les seves pràctiques supersticioses- fessin el mateix, en endavant podríem parlar de qualsevol cosa tenint tots els interlocutors i agents socials el pes específic que els pertoca, centrar millor els temes i adoptar decisions a mida d’una realitat que avui no podem mesurar amb gens d’exactitud.

Com que això és un tràmit burocràtic, poso a la disposició de tots el model d’instància que faré servir amb les dades que cal aportar. Us podeu comunicar amb mi per el correu electrònic que la proporcionaré amb molt de gust.

Pere Castaño <peretcs@menta.net> - 13/07/2005 14:03


Des de la concentracio que es va fer el 28F davant de la catedral molta gent ha apostatat (molts coneguts meus, almenys). M'imagino que ha tota espanya esta passant el mateix, almenys quan la gent s'adona que l'estat paga a l'esglesia per nombre de batejos. Espero que l'esglesia s'estigui adonant de la gent que s'esta "donant de baixa" i que es comenci a espantar i callar una mica la boca. Tot i que ara poc mes poden dir...
Ben fet lo de l'apostasia, Pere, espero que mes gent s'animi.

Yanahe - 13/07/2005 18:07


links amb informació sobre l'apostasia i models de

CATALÀ:
http://www.colectiugai.org/campanyes/apostasia/campanya_apostasia.html

CASTELLANO:
http://riba.yatros.com/apostasia.htm

kpd - 13/07/2005 22:05


He encetat una història nova, al carrer del bisbe numero 5 per referenciar els mateixos links sobre l'apostasia.
M'ha semblat que el lloc més idoni per parlar del tema era a la porta del senyor bisbe, a veure si ens veu venir!!!

kpd - 13/07/2005 22:54


Doncs si us ve de gust saber quina mena de gent van a les convocatòries "pro família", us recomano un arxiu d'àudio que trobareu a aquesta adreça: http://www.elrellano.com/audio/... l'han titulat "Marga la moderna" i es tracta d'una interessant entrevista que fa un locutor de la COPE a una senyora manifestant, no té preu!

Pere Castaño - 14/07/2005 10:20


le escoltat. És veritat, no té preu. Fa mal contrastar així que l'escolaritat i l'educació no han arribat a tots els racons de la societat. Per plorar de vergonya aliena.

kpd - 14/07/2005 14:16
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010