Portada » Eixample

Això de la guerra

LLOC: Gran Via / Viladomat (Eixample)
DATA: Dijous, 21 de juliol de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Això de la guerra d’Iraq per comptes d’anar-se resolent es complica cada cop més... revifa i s’estén (fins i tot lluny d’aquell dissortat país) en una espiral de violència que ha fet d’aquella terra un infern i les nostres ciutats llocs menys segurs. Gairebé tothom sap que ens van voler engalipar amb falsedats i que l’objectiu declarat –el d’implantar la democràcia a un territori que n’estava mancat- no era més que la tapadora de la necessitat d’obtenir el control del petroli per a les grans corporacions industrials i la ocupació d’un enclavament militarment estratègic. A part del cinisme que representa acusar algú de la tinença d’armes de “destrucció massiva”, exhibint el més mortífer arsenal nuclear, químic i convencional que hi ha al món... i tenint damunt la consciència haver-lo utilitzat –contra població civil- al Vietnam, Hirosima i Nagasaki!

És per això, per que no hauríem d’oblidar que els propòsits dels invasors -denunciats a bastament- s’han anat posant en evidència, i que han costat i segueixen costant milers de vides innocents que, teòricament, havien de ser alliberades d’un tirà. Sí que van assolint la pau, sí: la dels cementiris...

De fa temps que volia incorporar al web algun recordatori d’aquest conflicte i els desgraciats fets de Londres m’han decidit a rescatar de l’oblit un parell de cartells que vaig dissenyar amb motiu d’una de les manifestacions contra la guerra en que vaig participar. Un dels cartells és fet a partir del dibuix d’una caplletra del mestre de dibuixants Junceda, i per a l’altre vaig aprofitar la famosa foto de les Açores on l’insignificant Ánsar va creure entrar al cel dels escollits per a la glòria, mentre embarcava al seu país en una abominable operació imperialista i contra la opinió dels seus ciutadans, ostensiblement manifestada al carrer.

I si voleu veure un magnífic catàleg de creacions gràfiques sobre el tema, podeu entrar a un web que recull centenars de cartells, fotos i grafismes de tota mena que es van generar durant la campanya de rebuig popular que es va produir a tot el món, hi ha veritables obres mestres, ho puc assegurar amb tota convicció. És aquest: http://www.miniaturegigantic.com

1 comentari


Totalment d'acord, Pere. I cal recordar-ho, perquè hi ha qui no para d'actuar en sentit contrari i creu que a força de repetir matxaconament una mentida aquesta acaba convertint-se en veritat. No ens deixem enganyar, si us plau. Recordem que van jurar i perjurar que a l'Irak hi havia armes de destrucció massiva, que el règim del país estava vinculat amb Osama Bin Laden i que actuaven com a defensor d'una sopsada llibertat. Recrodem que ho van fer girant l'esquena a l'ONU i, sobretot, recordem que Estats Units és el principal productor i exportador d'armes. I de tota mena! Nuclears, de destrucció massiva (quin arma no ho és?)... Recordem també que són els primers que se salten a la torera allò que volen vendre com a ordre internacional: passen de l'ONU, no signen el protocol de Kioto, es neguen a acceptar el Tribunal Penal Internacional. Quan dic Estats Units em refereixo, naturalment, al seu govern. El problema és que l'han votat!! No tots, ho sé, no tots els americans pensen igual... però el dolorós és que la majoria dels que van votar, ho van fer per tenir més Bush.

Lo - 22/07/2005 15:10
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010