Portada » Eixample

Muji arriba a Barcelona

LLOC: Rambla Catalunya / Valencia (Eixample)
DATA: Dimecres, 8 de febrer de 2006
AUTOR: nuit

Muji es l'abreviatura de la frase japonesa Mujirushi Ryohin que vol dir producte de qualitat sense marca i és també el nom d'una cadena de tendes mítica que ha fet furor al Japó i al Regne Unit, sobretot en els ambients més "moderns".

Ara Muji arriba a Barcelona i sembla ser que la tenda es trobarà a la cantonada Rambla Catalunya / carrer València. Els amants dels dissenys minimalistes no poden dormir esperant el moment de comprar-se les seves mítiques agendes, els bolígrafs, el material d'oficina o fins i tot el sofas que s'hi vendran... La veritat és que el disseny dels objectes de Muji és prou atractiu (minimalista, com el pabelló Mies van de Rohe) i prou barat per triomfar a la ciutat...

Per cert, obrirà per primavera.

6 comentaris


Per si hi ha dubtes, no cobro cap mena de comissió...

Nuit - 08/02/2006 16:08


Aaaaahhhg! Heretgia, anatema! El pavelló alemany que Van der Rohe va projectar per a la exposició del 1929, NO és minimalista, ni aleshores existia aquest corrent conceptual/artístic, ni hi té res en comú vist des de l'òptica actual: és racionalista, i un claríssim exponent de la escola que va generar la Bauhaus... és clar que de “nuit” potser no es veu tan clar, això.

Set-ciències - 08/02/2006 18:43


Ahhhhh!!!!!!! noi, noi... no volia dir que estigues
dins la corrent del que tu anomenes minimalisme,
sino que en els dissenys de Muji no hi sobra res, ni
en falta... son senzillets i funcionals i tenen una
clara inspiració japonesa (arte edo, casa katsura,
per a més senyes, d'on va beure bona part de la
arquitectura actual, entre el que destaca el pabelló
de Mies van der rohe)... ara ho has entés?

Em fa ràbia pq vaig estudiar art oriental, però no
tothom n'ha de saber-ne i he posat un exemple
europeu, més proper.

A més, no em diguis que el minimalisme no ve
directament de la bauhaus! jo ho veig així, al
menys.

Nuit - 08/02/2006 20:10


Tens raó, noia nocturnal, no ho havies pas dit... però com que la cosa aquesta del minimalisme s’ha fet servir per encolomar-nos garsa per perdiu tantes vegades i en tantes disciplines (des de dansa monòtona i de gestualitat grotesca fins a la pintura sense expressió ni risc, passant per “performances” d’un críptic avorriment) doncs em reca que una mostra senyera de la moderna arquitectura li serveixi de referència, més encara quan va avançar-se tants anys –gairebé quaranta- als postulats fundacionals dels anys seixanta.

Sí que hem de creure que la cosa minimal va néixer a l’empara d’una voluntat de puresa i autenticitat, però qui més se n’han servit sospito que han estat camàndules mandrosos o bé oportunistes amb escassa imaginació. Altrament, en qüestions de disseny –bon disseny!- els condicionants ja hi son implícits en qualsevol projecte rigorós: economia de materials i producció, síntesi formal, expressió genuïna dels elements, etc.

I que quedi clar: emeto una opinió personal i no pretenc obrir un debat, que precisament per el seu motiu central, no m’interessa massa... això sí, així que obrin la botiga seré dels primers a anar-hi!! Per que res del que he dit qüestiona la bondat dels productes.

A més, si aquesta petita (i cordial, espero) disquisició servís per que els visitants del web anessin corrent a visitar el Pavelló Alemany crec que tots hi sortiríem guanyant per que és una meravella, o no?

Set-ciències - 09/02/2006 17:46


Ja s'ha inaugurat!!!

Nuit - 16/05/2006 18:21


Ara estic vivint a París i aquí tenen varies tendes des de fa temps. Vaig tenir temps de veure de Barcelona. Els preus són els mateixos, però els salaris no, així que suposo que per als francesos MUJI és encara més barat.
De rebaixes hi ha coses realment interessants...

Està bé mentre no se'ls acudeixi començar a multiplicar les tendes. Una o dues tendes així petitetes (perquè no he vist encara cap tenda MUJI gens gran) van bé per augmentar la varietat.
Aquí també tenen una àmplia secció de roba.

Ka - 20/07/2006 22:10
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010