Portada » Eixample

Penques!

LLOC: Diputació i Consell de Cent (Eixample)
DATA: Dissabte, 2 de juliol de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

El 23 de juny, a les 18:36, un vehicle tot terreny d’aquests que audaços conductors, famolencs d’aventures i vestint armilles de múltiples butxaques, fan servir per destrossar les pistes del Montseny, la Cerdanya, l’Albera, etc., matxucar la flora i aterrir bestioles boscanes que de vegades fins estan niant o en època de cria, un d’aquests conductors, deia, s’estava tan tranquil ocupant el carril bici a Diputació/Enric Granados.

Ahir, 2 de juliol, a les 12:09, la furgoneta de l’altra foto obligava el noi que s’hi veu muntant la seva bicicleta a esquivar-la... per a això va haver d’incorporar-se al corrent circulatori dels cotxes que ocupaven, legítimament, la resta de la calçada, amb el risc personal que això comportava. Era al carrer del Consell de Cent, entre Roger de Flor i Nàpols.

Obtenir aquesta mena d’imatges vol dir que es produeixen circumstàncies diverses: que soc allà en el moment precís, que duc una cambra fotogràfica i que estic en disposició de fer la foto. El fet de poder fer-ne tan sovint –malgrat la concurrència necessària de tan diversos factors- significa que, segons un senzill càlcul de probabilitats, aquestes infraccions es produeixen amb una aclaparadora freqüència i gaudeixen d’una tolerància dels policies municipals que constata la seva inoperància.

Com que l’Ajuntament té una Regidoría que s’ocupa (o s’hauria d’ocupar!) de la mobilitat, crec que algú hauria de prendre la iniciativa de reunir un bon plec de testimonis com aquests i promoure una denúncia col•lectiva amb la col•laboració, naturalment, del col•lectiu més afectat, els ciclistes. Cal exigir responsabilitats a l’autoritat “competent”, que en diuen ells. No cal dir que jo poso les meves fotos a disposició de la acció, si es tira endavant.

4 comentaris


Pere, estas a tots els marros, com t'ho fas??? La veritat es que em de ser més cívics amb els demés.

Martín - 29/08/2005 04:41


Doncs, mira... encara tinc força més fotos que testimonien la poca vergonya que gasten alguns conductors, però no les envio per no repetir-me. El cert és que gairebé sempre duc la màquina al damunt i a part de fer fotos que m'interessen per la seva bellesa, singularitat o interès anecdòtic, penso que aquestes que retraten les d’infraccions contra els més vulnerables poden arribar a servir si mai algú engega una campanya contra les conductes antisocials.

Ep, Martín, que quedi clar: tinc altres col•laboracions a Bdebarna que em penso que m’acrediten com a cercador i degustador d’altres motius d’interès. No vull passar per un espieta “xivato”!

Pere - 30/08/2005 17:28


Hola Pere!!!! tu tb has tornat!!! t'hem trobat a faltar!!!!

Nuit - 30/08/2005 17:47


Gràcies, m'afalaga de debò... He estat reunint força material per si mai algú fa un web del Reino de León i alguns altres llocs ibèrics (per cert, en tot Burgos només hi ha dos “cybercafes” i el preu de connexió és astronòmic).

I no estic ben bé de tornada, encara passo els dies entre la Barcelona de les nostres passions i una localitat costanera -que la Yanahe coneix prou bé-. Fa mandra deixar enrere les matinades veient des de casa com surt el sol pel mar

Però ni hi tinc connexió a Internet!

Pere - 30/08/2005 18:25
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010