Portada » Eixample

Cotxe invasor

LLOC: Plaça del Doctor Letamendi (Eixample)
DATA: Diumenge, 5 de juny de 2005
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Yanahe es reconeix usuari de bicicleta en una intervenció recent -usuari convençut i propagandista d'aquest mitjà de transport tan ecològic- el felicito! En el seu escrit donava consells per a la circulació i també s'exclamava de les dificultats amb que es troben els coratjosos ciclistes; una d'aquestes pegues es deu a la ocupació dels carrils exclusius per part d'automobilistes irrespectuosos... doncs bé, ara li dedico la present fotografia que mostra com la prepotència del cotxe supedita els drets del colectiu dels ciclistes. Si la publicació de la foto serveix per avergonyir l'incívic conductor ja haurà vagut la pena. Encara que no crec que sigui client d'aquest web...

14 comentaris


Gràcies per la dedicatòria Pere!
Justament aquest és un dels meus carrils bici habituals, camí del centre, i la foto ben habitual. Aquí sempre hi ha cotxes aparcats...

pd. usuariA convençudA! jejeje ;D

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 06/06/2005 12:07


D’acord, d’acord... ja rectifico: “usuària convençuda”. De tota manera, si signessis Rosalia, Flora, Llúcia, Genoveva... en fi, noms normalets, no hi hauria confusions.

Pere Castaño <Peretcs@menta.net> - 07/06/2005 00:06


És el primer cop que algú dubto de si sóc tio o tia, usant aquest alies...

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 08/06/2005 16:06


Uhm, jo crec que us separen alguns anys d'experiència entre en Pere i tu, Yanahe; segurament això hi ajuda ;)

Mi K - 08/06/2005 23:39


será eso...como que jo encara sóc una criatura...

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 09/06/2005 12:02


Osti, tu! Aclariu-me això de Yanahe, que sembla que sigui tan expressiu i definitori i a mi no em diu res. Segur que és un referent inequívoc, però buscar el significat no m'ha servit més que per resseguir un itinerari en bicicleta, saber que la xiqueta fa Arquitectura... i que potser té alguna cosa a veure amb El Masnou -on passo els estius, per cert- però cap pista del significat de l'alies... i això que és ben bonic. Si hi ha una història o mite al darrere, m’agradaria conèixer-ho. Recordeu que la doctrina cristiana recomana “ensenyar a l’ignorant”.

Ah! I té raó l’altre col•lega, Mi K, ens separen força anys -no ho sé si d’experiència, per que això va com va- però de calendari, segur!

Pere Castaño - 09/06/2005 15:51


No hi ha cap sentit ocult ni res, ho sento... El nick me'l vaig inventar jo, combinant lletres i sons que m'agradaven amb alguna referència al meu nom, no té res més.
Potser en algun moment el Mi K i jo hem fet algun comentari incomprensible per altres pel fet de coneixe'ns personalment?
Bona recerca, ho has acertat tot! D'on has tret que sóc de Masnou? No recordo haver-ho dit enlloc...

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 10/06/2005 12:21


Bé, Yanahe, mira ara ja estic més tranquil... però una mica decebut, m’havia imaginat alguna referència a la mitologia grega –on la única que s’hi apropava era Danae (la de la pluja d’or)- i era a punt de començar amb la germànica i seguir amb la escandinava, ara ja no cal tot i que m’ho passo de conya revisant els mites antics.

Gràcies per l’aclariment, espero que hagis tingut un bon aniversari.

Pere Castaño - 10/06/2005 14:30


...em comences a espantar...

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 14/06/2005 15:35


Ui, quina por! Això passa per anar a veure pel·lícules de terror juvenil i carallotades per l'estil... El que espanta de debò és ficar-se enmig del batibull de cotxes damunt d’una bici; per cert, amb el títol de "La G.U. vetlla per nosaltres vaig enviar un altre testimoni de males pràctiques, per part de conductors i de la Guàrdia Urbana! Si no l'has vist pots fer-ho a l'apartat Eixample. I ara enviaré una altra foto d'invasió flagrant al carrer del Consell de Cent, com que es veuen matrícules i podeu tenir dia i hora exactes de les infraccions, potser que comenceu a formular denúncies sistemàtiques, a veure si deixen de tocar el voraviu els mal educats que us barren el pas.

Pere Castaño - 15/06/2005 16:41


No voldria que ningú s’ofengués però,... I les voreres???
Els més dèbils en la cadena del transport som els vianants, sovint víctimes dels ciclistes que en comptes de circular pel seu carril o per on els hi toca: la calçada ho fan per l’espai reservat als vianants.

Potser en alguna ocasió és perquè no poden, però sovint dona tota la impressió que no s’atreveixen amb els «més grans», però no tenen cap inconvenient en convertir les voreres en els seus velòdroms privats.

Els i les ciclistes haurien de denunciar i criticar el que fan els energúmens amb bicicleta abans que tothom pensi que els dos termes son sinònims.

Bilhana <bilhana@msn.com> - 17/08/2005 11:53


Bilhana, has d'entendre que realment, a molts carrers arriba a ser un perill vital circular per la calçada, amb els cotxes adelantant-te a frec pq els fa mandra passar sencers al carril veí, havent d'anar pel carril del mig quan hi ha carril bus, etc. Legalment, sens permet circular per la vorera sempre i quan tinguin una amplada mínima (crec que és la de les voreres de l'eixample) i es respecti la prioritat dels vianants. En el meu cas, per exemple, quan circulo per vorera no goso tocar el timbre per poder adelantar a ningú, doncs no considero que estigui en el meu dret, i si cal em baixo de la bici.
Com en tots els col·lectius, sempre hi ha quatre bojos que ens desacrediten a tots.

Yanahe <yanahe@gmail.com> - 30/10/2005 15:36


Bona notícia: la Yanahe cavalca de nou... sobre dues rodes, és clar!

Peret - 30/10/2005 17:28


S0oc ciclista, pero com a vianant ja hi tombat un parell de ciclistes amb una empenta al anar d'incivics per la vorera. I pobre del que no em respecti el semafor de vianants. Ja ni ha prou.
La culpa es que no es veu guardia urbana i si no es fan el suec.

joanbcn - 17/10/2007 09:48
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010