Portada » Eixample

Supervivència

LLOC: Avinguda de Roma / Aragó (Eixample)
DATA: Dimarts, 18 d'abril de 2006
AUTOR: Pere Castaño <peret@perecastanyo.cat>

Costa imaginar-s’ho, però penso que estic en situació d’especular sobre una guerra subreptícia entre algunes persones de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins i els arbres de la ciutat –no em feu dir si els individus bel•licosos formen part del cos tècnic o de les brigades que treballen a peu de carrer- i tot plegat sembla estrany, oi? Però només així s’explica la tala excepcional que aquest hivern s’ha produït entre l’arbrat dels nostres carrers, si més no a l’Esquerra de l’Eixample, que és la que he pogut seguir de més a prop. I ho he fet amb estupefacció i esglai en veure que s’han abatut exemplars magnífics, ben desenvolupats i que no presentaven cap símptoma evident de malaltia; altres sí, tot s’ha de dir, però jo em queixo pels que mai hauria pensat que fossin massacrats sense motiu aparent.

Com que algunes veus de ciutadans alarmats per tanta fúria arboricida ja s’haurien alçat a través de la premsa diària, la institució municipal s’havia afanyat a respondre públicament, informant d’una malura molt estesa que afectaria –bàsicament- als plàtans que tan bellament donen ombra a moltes de les voreres que transitem... Doncs, no m’ho crec, tinc alguna familiaritat amb aquest tema i sospito que alguns exemplars del meu veïnat han estat “executats” sense cap motiu –alguns de ben joves- i començo a sospitar d’incompetència en alguns dels que decideixen quins arbres han de caure en aquesta batalla desigual entre el verd i la serra mecànica.

M’hi ha fet pensar la visió d’aquesta soca d’om holandès (ulmus dodoens) de davant de casa i que abans del pas de la tropa anihiladora mostrava una ufana remarcable, un any rere l’altre, i que ara no només presenta un aspecte sanísssim si s’examina el tall que el va escapçar, sinó que ha conservat una puixança que el fa brotar novament amb branques primerenques, talment viu i amb ganes de viure. Com aquest podria fer un inventari lamentable del que considero errors –o agressions- inqualificables, però em limitaré a formular una pregunta per si algun dels responsables de la “cura i manteniment” del verd ciutadà es deixa caure per aquest racó cibernètic i té la santa paciència de llegir-me: Sabeu quant anys li calen a un arbre arribar a la grandària que tenia aquest? Els suposats tècnics ho saben segur... però sembla que això no els fa ni fred, ni calor.

6 comentaris


Uf! doncs per aquí el meu barri sembla que hagin filmat Viernes 13,versió arbòria.

Enric - 19/04/2006 00:20


A veure si ens trobem exposats al furor desfermat d'uns tèrmits mutants que haurien adoptat una aparença humana (només l'aparença) i descobert que amb la serra elèctrica fan més via que amb les mandíbules... Llavors s'enduen els arbres tallats als seus caus sinistres, on els devoren tranquil•lament i s’alimenten d'amagat dels Regidors de la vila, els quals, aliens a la catàstrofe vegetal, continuen desqualificant-se mútuament per les ànsies d’ocupar l’Alcaldia.

Pere - 19/04/2006 09:19


M'agradaria, per refermar l'història d'en Pere, enviar dues fotos sense cap necessitat d'encetar una nova.
La primera feta al carrer Constitució on es poden veure dos arbres "executats" i, una segona al carrer Mossén Amadeu Oller on es pot veure com no sols han desaparegut els arbres si no que també els escossells han estat encimentats.

Enric - 19/04/2006 23:21


Ho sento, no pretenia eclipsar la teva història, només volia enviar dues fotos per raticar "l'arbricidi".

Enric - 22/04/2006 00:05


No calia, ho tinc molt clar, però el sistema té les seves limitacions. Ara que si tothom que en té testimonis es dedica a enviar-los, aquest lloc es pot convertir en un catàleg inacabable de desgràcies arbitraries i evitables. Tant de bo això serveixi per a fer reflexionar els que detenen càrrecs com a simples "modus vivendi" ignorant que la ciutat els paga per a que li facin servei...

Pere - 22/04/2006 08:41


... a més, ja veus que les xiquetes que ens "administren" han trobat la manera de que s'entengui millor la relació entre les nostres històries, ajuntant-les. I es que en son d'espavilades!

Pere - 22/04/2006 08:54
Deixa el teu comentari
Per deixar un comentari has d'estar registrat:

Nom d'usuari:

Password:
Has oblidat la teva contrasenya? | Has oblidat el teu nom d'usuari? | Et vols registrar?
cerca Cerca avançada
 
Mostra al mapa
filtre

Amor

Anada d'olla

Ficcions

Històric

Històries de bici

No a la guerra

Queixa

Quotidià

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

 


 
Contacte | Staff | © Bdebarna 2010